Ministar zdravstva Vili Beroš danas je sa suradnicima posjetio Opću i veteransku bolnicu “Hrvatski ponos” kako bi se upoznali s tamošnjom situacijom.

Prije ulaska u bolnicu, pozdrav laktovima:

Beroš je na konferenciji za novinare naglasio važnost komunikacije, što se najviše vidjelo na situaciji u Murteru, javlja HTV.

Osvrnuo se na popuštanje mjera naglasivši balans zdravlja i gospodarskih aktivnosti.

– I dalje je potreban oprez, poštivanje fizičke udaljenosti i svih drugih higijenskih i epidemioloških mjera, rekao je Beroš.

Beroš je rekao da je bilo za očekivati da će doći do proboja virusa u neke zdravstvene ustanove te da kninska bolnica nije iznimka, ali da je kriza riješena na zadovoljavajući način. Izrazio je zahvalnost za ono što su vodstvo i djelatnici učinili u tretiranju pozitivnih na Covid-19.

Ravnateljica bolnice Kristina Bitunjac rekla je da su situaciju vrlo brzo stavili pod kontrolu.

– Polako se pripremamo za normalizaciju našeg rada, rekla je Bitunjac.

Župan Goran Pauk rekao je da je većina građana izuzetno zadovoljna načinom funkcioniranja rada Stožera civilne zaštite.

Objavio je da su danas također “na nuli” – imaju 83 oboljela i 32 ozdravljenih.

– Relaksiranje mjera ide u korist gospodarstva, ali se ne odnosi na socijalno distanciranje, itekako se treba i dalje držati svega onoga što je već tisuću puta rečeno, a i bit će sigurno još tisuću puta ponovljeno u ovim vremenima ispred nas, rekao je Pauk.

Gradonačelnik Marko Jelić rekao je da su zadovoljni situacijom u Kninu i razgovorom s ministrom.

– Već desetak dana praktički nemamo oboljelih i to je za svaku pohvalu, rekao je Jelić.

Pohvalio je zdravstveni sustav rekavši da oni rade svoj posao kako treba unatoč svim prigovorima u zadnjih nekoliko desetljeća. Apelirao je također na držanje pravila jer je virus još tu.

 Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime