Nakon što je predsjednik SDP-a Davor Bernardić ustvrdio da je SDP spreman za izbore i poručio da im je Most prihvatljiv partner, šef te stranke i politički tajnik Božo Petrov i Nikola Grmoja otkrili su je li ta Bernardićeva ideja pala na plodno tlo, piše N1.

-Most je uvijek bio poželjan partner, to nije ništa novo. Tako je od 2015. godine. Problem nastaje kad uvide da mi stvarno jesmo za promjene u Hrvatskoj. Ali nas ne zanimaju ponude ‘što bi kad bi’, niti projekcije budućnosti. Zanimaju nas konkretni zakonski prijedlozi koji se događaju sada i oko kojih se možemo usuglasiti. Jer kada je, primjerice, Zakon o HNB-u u pitanju i revizija HNB-a, tada nismo bili prihvatljivi nikome, ni SDP-u ni HDZ-u, ni jedni ni drugi nisu podržali taj naš zakon, ili kada je izbor ustavnih sudaca u pitanju. Vjerujem da hrvatski građani pomalo uviđaju da su stvarne promjene moguće jedino izvan i HDZ-a i SDP-a – rekao je tportalu Petrov.

-Tri godine ima do izbora, pitanje je što će tada biti i koje će političke opcije biti na sceni. S obzirom na iskustvo, ne samo u Vladi, nego i u Saboru mi bi bili najsretniji kada bi hrvatski građani shvatili da su promjene moguće jedino izvan SDP-a i HDZ-a”, kazao je Grmoja i dodao: “Mi ćemo na izbore samostalno. Možda negdje u nekoj izbornoj jedinici gdje postoji manja politička opcija, nezavisna lista, ali mi samostalno izlazimo. Nema nikakvih prijeizbornih koalicija, smatramo da je to prevara građana – rekao je Indexu Grmoja.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0