BARAKUDE U POLUFINALU TURNIRA Protiv Crne Gore za OI u Tokiju

Sretno naši!


Predolimpijski turnir koji se igra u Nizozemskoj donio je parove polufinala. Hrvatska će večeras u 18.00 sati igrati protiv Crne Gore za finale i sigurnu vizu za Olimpijske igre u Tokiju ove godine. Nakon grupne faze koju su završili na drugoj poziciji, jučer su Barakude pobijedile Gruziju 15-6 i tako osigurale poluzavršnicu. Utakmica protiv Crne Gore bit će teška, zahtjevna, ali zapravo takva će biti i svaka slijedeća.
Put u daleki Japan traže još dvije reprezentacije, To su Grčka i Rusija koje čine drugi polufinalni par. Takav rasplet udarnog kvarteta smo i očekivali s obzirom na stanje i kvalitetu ostalih reprezentacija.
Pobjeda protiv Gruzije nije bila upitna, tek je u prvoj četvrtini malo zapinjalo. Crna Gora je stari znanac, na ovom turniru ne znaju za poraz. Posljednji put smo igrali protiv njih u Debrecenu na turniru Svjetske lige i izgubili na peterce. Uz Grčku, Crna Gora je najbolja i najspremnija reprezentacija, a tajna leži u njihovim dugotrajnim zajedničkim pripremama.
U odnosu na Europsko prvenstvo 2020. godine naši protivnici (tada brončani) nisu u istom sastavu. Nedostaje im čak pet igrača, ali su jak dobro pokriveni na svim pozicijama, ekipa koju čine i mladost i iskustvo.
Ukoliko Hrvatska pobijedi, plasirala se na Olimpijske igre, ukoliko izgubi večeras, morat će pobijediti poraženog iz susreta Grčka-Rusija. Naime, ukupno tri reprezentacije s ovog turnira odlaze u Tokio.

Ivica Tucak, izbornik hrvatske reprezentacije:


– Mislim da možemo biti sasvim zadovoljni jer cijeli turnir igramo dobar, lijep vaterpolo. Postižemo svaku utakmicu 14-15 ili više pogodaka, najviše na turniru svakako. Iznimka je bio taj susret s Rusima gdje je došlo do nekog “black-outa”, ali o tome ću nakon turnira. Crna Gora? Znamo što oni nama mogu napraviti i znamo odakle će nama prijetiti najveća opasnost. Svaka čast svima, ali njihov glavni igrač je Ivović. Oko njega se sve vrti. Ali vjerujem da imamo mehanizme da tu utakmicu pobijedimo. Mi smo danas puno drukčiji, bolji nego što smo bili prije mjesec dana u Debrecenu – rekao je Tucak.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime