Posljednjeg vikenda ovog rujna mogli smo uživati u sunčanom ranojesenskom vremenu. S obzirom da su najviše dnevne temperature zraka bile od 25 do čak 28 Celzijevih stupnjeva, ovo razdoblje može se nazvati babljim ljetom. A da je bablje ljeto nekada bolje od samog ljeta, svjedoče prizori diljem dalmatinskih plaža na kojima je danas bilo puno kupača, a strani gosti su mahom otišli. Inače, površinske temperature mora su do danas bile od 21 do 24°C, što je više nego ugodno za ovaj dio godine.

Suho i barem djelomično sunčano bit će prva dva dana tjedna. U ponedjeljak samo ponegdje može prolazno biti pokoje kišne kapi, ali radi se o zanemarivim količinama. Vjetar će biti slab, uglavnom s juga. Zadržat će se vrlo toplo s najvišim dnevnim temperaturama od 23 do 28°C.

Slično, ali još sunčanije bit će u utorak.

U srijedu će zapuhati jugo, osobito u drugom dijelu dana, a navečer su mogući vrlo jaki udari na moru. Postupno će biti više oblaka, što će biti uvod u jaču promjenu vremena koja nam stiže u četvrtak.

Donosi nam je ciklona i frontalni poremećaj koji će nam osigurati oblačan i kišan četvrtak u kojem će ponegdje pasti preko 30 litara kiše po kvadratnom metru. Zapuhat će bura, prvo podno Velebita, a potom i na cijelom Jadranu. Podno Velebita se očekuju orkanski udari bure preko 120 km/h, a u Dalmaciji će bura biti umjerena do jaka. Još u početku toplo, ali će osobito od sredine dana osjetno zahladiti, pa će popodne čak i uz obalu temperature zraka biti ispod 15°C, u Zagori ponegdje i ispod 10°C. Na vrhovima Kamešnice i Dinare postoji mogućnost prvog snijega, ali isključivo iznad 1600 metara nadmorske visine.

Očekivani udari vjetra u četvrtak ujutro (MeteoAdriatic)

U petak će se razvedriti, bit će prohladno s burom u slabljenju.

Detaljnu tjednu prognozu vremena pročitajte ujutro na našem portalu.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime