APPLE UPOZORIO SVOJE KORISNIKE: “Ako vam se ovo događa, odmah prestanite koristiti uređaj”

Ozbiljno upozorenje za korisnike Iphona


Apple je izdao upozorenje koje vlasnici popularnim pametnih telefona iPhonea trebaju shvatiti vrlo ozbiljno jer njihovi uređaji mogu ometati rad medicinskih uređaja, uključujući i  srčane elektrostimulatore, poznatije pod engleskim nazivom pacemaker.


U najnovijoj obavijesti Apple korisnike upozorava na “magnete unutar” sva četiri modela iPhone 12. Objašnjavaju da ti pametni telefoni imaju više nego raniji modeli iPhonea, ali i dodaju da ne predstavljaju veći rizik ometanja medicinskih uređaja od ranijih modela, piše CNN.

Kompanija preporučuje da se pametni telefoni i punjači MagSafe drže na “sigurnoj udaljenosti” od medicinskih uređaja. Sigurna udaljenost je oko 15 centimetara ili 40 centimetara kada se uređaj puni bežično.

Liječnici već duže vrijeme upozoravaju da se mobiteli ne drže preblizu implantiranim medicinskim uređajima, a kao primjer se često ističe da ih ne stavljate u džep na košulji.

Apple je preporučio korisnicima da se jave svojim liječnicima i proizvođačima uređaja kako bi dobili detaljne informacije koja je sigurna udaljenost između iPhonea i drugog uređaja.

“Ako korisnik misli da njegov iPhone ili punjač MagSafe ometa medicinski uređaj, neka ga odmah prestane koristiti”, poručili su iz Applea, prenosi RTL.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
2
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
4
Molim?
1Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime