Američka vojna škola USAWC (US Army War College), u koju je krajem ’90-ih išao ministar obrane Damir Krstičević, odgovorila je na upit Nove TV o navodnom plagiranju, odnosno navodnom ministrovu nepravilnom citiranju dijelova završnog rada u toj školi, piše Dnevnik.hr.

US Army War College je u svom odgovoru podsjetio da u to vrijeme (kada je Krstičević pohađao ovu školu, op.a.) USAWC nije bio koledž na kojem se mogla steći akademska titula u rangu magisterija, kao što je to slučaj danas.

– Te godine general Damir Krstičević napisao je rad “United Nations protection force in Croatia”. Napisao ga je kao zadatak u sklopu tečaja, a ne kao završni rad. I tada, kao i sada, US Army War College očekuje od polaznika puni profesionalni integritet. S time u vezi, a što se tiče ovog rada, mentor je 1998. prihvatio citate kao odgovarajuće. – stoji u odgovoru USAWC-a.

Odmah po objavi informacije o navodnom kopiranju dijelova u radu bez citata, a o čemu je pisao portal Index.hr, ministar je sazvao izvanrednu konferenciju za medije na kojoj je kazao kako je riječ o seminarskom, a ne završnom radu te da se protiv njega provodi hibridno djelovanje, piše Dnevnik.hr.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0