“AKO ODEŠ” Poznata splitska klapa iznenadila velikom promjenom stila, ali i novim vodećim vokalom

Pjesma "Ako odeš" najavljuje novi album "Ako učini vrime" koji izlazi ovog ožujka pod izdavačkom kućom "Croatia Records"


Lani je klapa Sveti Florijan iz Žrnovnice obilježila 10. obljetnicu velike pobjede na jubilarnom 50. Splitskom festivalu s hitom “Kako ću joj reć da varin“.


Dok je koronakriza utjecala na cijelu glazbenu industriju, pa tako i na klape, raspjevani Žrnovčani nisu mirovali već su snimili novu pjesmu i spot. Ovoga puta, primijetit će oni koji su slušali njihove dosadašnje uratke, potpuno su “okrenuli ploču” i predstavili se pjesmom u sasvim novom glazbenom izdanju.

Radi se o pjesmi “Ako odeš” u kojoj je vodeći vokal Miro Vranković, višegodišnji član klape koji ima splitsku adresu i koji je član sve popularnijeg XXS benda. Miro se novom pjesmom predstavio ne samo kao vodeći vokal, već je debitirao i kao koautor stihova i kao autor glazbe. Stihove je napisao s Marinom Čokom koji potpisuje sjajni aranžman pjesme. Čoko je pridruženi član klape koji je odsvirao gitaru u novoj pjesmi, a potpisuje i režiju zanimljivog spota.

Klapa je većinu kadrova spota snimila u srcu Omiša, ali i na Zvjezdanom selu Mosor odakle se pruža prekrasan pogled na Split i okolicu.

Novi album u ožujku

– Pjesma je drugačijeg glazbenog izričaja od dosadašnjih i ima moderniji aranžman. Kao i uvijek želimo raditi nešto novo, uostalom u ono vrijeme s “Kako ću joj reć da varin” smo također radili nešto što drugi nisu.

Pjesma “Ako odeš” je ujedno najava našeg novog albuma “Ako učini vrime” koji izlazi ovog ožujka pod izdavačkom kućom “Croatia Records”. Svojevrsna je to 10. obljetnica izdavanja našeg debitantskog albuma “I dok Žrnovnica spava”.Zahvaljujem plesačima Neri Kraljević i Jerku Cvitaniću koji su uvelike uljepšali naš spot – kazao je Nino Treskavica za Dalmacija danas.

Pogledajte i poslušajte Florijane u novom glazbenom ruhu:Moja reakcija na članak je...
Vau
13
Haha
0
Hagić
2
Hmmm
0
Plač
1
Grrr
3
Molim?
2

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime