Akcija stranke Pametno na Marjanu ‘Označi stablo’

Pozivaju sve građane da se pridruže akciji

Stranka Pametno u subotu 7. studenog, s početkom u 10:30 sati, organizira akciju na Sjevernim vratima Marjana pod nazivom  „Označi stablo“.


Članovi stranke Pametno označit će prigodnim porukama dio osušenih stabala, koji svakodnevno dovode posjetitelje Marjana u opasnost i na taj način ukazati na potrebu njihovog uklanjanja. Pozivaju sve građane da se pridruže akciji.

– Prema podacima Hrvatskog šumarskog instituta u Park – šumi Marjan nalazi se najmanje 500 osušenih stabala, a da bi se moglo krenuti u pošumljavanje, njih je prethodno potrebno ukloniti. Plana pošumljavanja nema, dio drvne mase nije uklonjen, a sad osušena stabla prijete i svim posjetiteljima park – šume.

Nakon pošasti potkornjaka i sječe velikog broja stabala na Marjanu, niti jedna sadnica nije posađena, a Grad ponovno propušta još jedan mogući ciklus pošumljavanja.

U sjeni stalnih prebacivanja odgovornosti i međusobnih optuživanja na relaciji Banovina – JUPŠ Marjan, ostaje činjenica da je marjanska šuma opustošena, a ništa se ne radi kako bi se njeno propadanje zaustavilo – poručuju iz stranke Pametno.

Moja reakcija na članak je...
Vau
2
Haha
1
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
2

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime