Advent je u Sinju, kao i u mnogim drugim gradovima, najpopularnija zimska manifestacija. Prema riječima direktorica sinjske Turističke zajednice, Monike Vrgoč, ove godine Sinjane i sve njihove goste čeka još bogatiji, raznolikiji i ljepši program, kojem je cilj ponuditi građanima dodatne sadržaje, ali i privući domaće i strane turiste.

Ovogodišnji program Adventa u Sinju traje od 2. do 31. prosinca, u organizaciji Grada Sinja, Turističke zajednice grada Sinja, Svetišta Čudotvorne Gospe Sinjske i brojnih udruga.

Tijekom tjedna biti će upriličene jedinstvene gastro večeri, brojne kazališne predstave i filmske večeri s prigodnom tematikom te humanitarne akcije, dok će petkom i subotom nastupati brojni kvalitetni bendovi.

U prvom tjednu Adventa u Sinju, na Šetalištu Alojzija Stepinca, biti će upriličeno i predstavljanje prigodnih programa pod pokroviteljstvom Općina Dicmo, Hrvace, Otok te Grada Trilja. Tom prigodom će građani i njihovi gosti moći uživati u nastupima lokanih KUD-ova, klapa, izložbama brojnih rukotvorina, ali i proizvodima lokalnih OPG-ova i zadruga.
U nastavku programa Adventa uslijediti će brojne edukativne radionice, igraonice, izložbe, tradicionalni nastupi Sinjskih mažoretkinja, koncerti Gradske glazbe, Mješovitog zbora grada Sinja i Dječjeg zbora „Sinjski slavuji“, kazališne predstave kao i dječji tjedan u organizaciji udruge Cjelovit život.

Ovogodišnja posebnost je “Snježni gradić” koji su osmislili i izradili neumorni članovi udruge Sinjski ferali, s brojnim prigodnim sadržajima za sve uzraste, kao i paljenje adventskih svijeća na adventskom vijencu. U izradi adventskog vijenca također su sudjelovali članovi Udruge Sinjski ferali, a grane smreke i omorike za njegovu izradu donirala je gospođa Ljubica Grabovac.

– Dolazak Betlehemskog svjetla je izvrsno prihvaćena inicijativa diljem Republike Hrvatske. Ovaj jedinstveni doživljaj zajedništva osjetit ćemo kroz paljenje Betlehemskog svjetla 17. prosinca u Crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske. Cijelo vrijeme Adventa u Sinju, na Šetalištu Alojzija Stepinca, imati ćemo i bogato opremljene kućice naših ugostitelja sa  štandovima, slasticama, kuhanim vinom te neodoljivom lokalnom gastronomijom za ove prohladne zimske dane. Biti će tu štandova s rukotvorinama i poklonima za naše najmlađe posjetitelje. Sv. Nikola će 6. prosinca, a Djed Božićnjak 23. prosinca prigodno darivati najmlađe. Dana 23. prosinca moći će se i fotografirati s Djedom Božičnjakom koji ove godine dolazi u kočiji obitelji Ivković.Za ispraćaj stare te dolazak Nove godine na otvorenom, pobrinuti će se grupe Uzbuna i Buđenje svojim cjelovečernjim programom. – najavila je direktorica sinjske TZ Monika Vrgoč.

Cijeli program Adventa u Sinju potražite OVDJE.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0