Ususret Božiću, početak Adventa i ove godine se tradicionalno obilježio u Kaštelima, paljenjem prve svijeće na adventskom vijencu. Ove godine adventski vijenac je postavljen u Kaštel Lukšić , dug je 18 metara a izradili su ga profesori i djeca SŠ ”Braća Radić”.

Službu riječ-obred paljenja svijeće ove subote predvodio je župnik župe u Kaštel Lukšiću, don Marijo Buljević. Prvu adventsku svijeću upalila su djeca OŠ ”Bijaći”. U prigodnom programu nastupila su djeca iz dječjeg zbora OŠ ”Ostrog” i VIS-a Anđeli. Svake subote u ovo adventsko vrijeme u 17:00 palit će se svijeća na adventskom vijencu uz prigodni program dječjih zborova te službu riječi kaštelanskih svećenika.

U sklopu parka u Kaštel Lukšiću, gdje se nalazi i adventski vijenac ove godine imamo i jednu novinu tj. Ledenu bajku. Radi se o klizalištu koje je otvoreno ovog petka i za posjetitelje nudi obilje dobre zabave. Za najmlađe a i nešto starije ,koji se žele okušati u klizanju , tu je klizalište , te dvije ugostiteljske kućice koje nude bogatu gastronomsku ponudi, od toplih napitaka, fritula, palačinki i nezaobilaznih kobasica. Novo u ponudi Ledene bajke su sarme u pecivu koje su bile prošlogodišnji hit na zagrebačkom Adventu.

Sinoć su također otvorene i Božićne kućice na brcu u Kaštel Starom. Možemo reci da su kućice postale već tradicija u Kaštelima. Ove godine tu je pet kućica koje nude bogatu gastronomsku ponudi te obilje žestica, kuhanog vina te raznih drugih napitaka. Ove godine očekuje nas bogati glazbeni program.

Na sinoćnjem otvaranju nastupila je Jasna Zlokić te zagrijala prepuno brce . Kaštelani su još jednom dokazali da su predivna publika te pjevali sve njene hitove do kasno u noć, a pogotovo njen hit ”Ja sam ti jedini drug” koji je postao svojevrsna himna. U vikendima koji su pred nama očekuju nas nastupi Lidije Bačić, grupe Dalmatino, Josipa Pejakovića te mnogih drugih bendova.

Ako je suditi po sinoćnjoj posjećenosti očekuje nas dobra zabava na kaštelanskim kućicama te se pozivaju svi putnici namjernike koji Kaštella nisu posjetilida nas posjete, neće požaliti.1 KOMENTAR

  1. ADVENT,KRVOLOČNA POMAMA ZLOČINAČKOG KATOLIŠTVA!!!
    TA KATOLIČKA,STEPINČEVSKA CRKVA ,NI SAMA NE ZNA KAKO BI OBMANJIVALA ,NA RAZNE NAČINE ,OVU SVOJU SLJEDBU DINARSKE ANTROPIDNE TALIBANE SA DINARSKIH OSOJA I PRISOJA,; JUČER U RUŠENJE SOCIJALIZMA, PA PLJAČKU SAMOUPRAVNE RADNIČKE STEČEVINE,PA RAZMIRICE MEĐU NJIMA TKO JE VIŠE ZGRABIO ,JER SU USTROJILI KATOLIČKU ,KLASNO-PLJAČKAŠKU DRŽAVU ,PA SE U NJOJ SVAŠATA DOGAĐA ,A NAROČITO JE SVOJSTVENO TAKVOM USTROJU DRUŠTVENIH-KLASNIH ,KATOLIČKIH ODNOSA ,KOJI PO SVOJOJ SUŠTIN NAMEĆU GRAĐANIMA, ŽIVOTNI POZIV ZA PERSPEKTIVNO I EGZICSTENCIJALNO ŽIVLJENEJ=SNAĐI SE GRAĐANINE=. PA SE TO NJIHOVO HEROSTVO O RUŠENJU SOCIJALIZMA PRETVORILO U TOTALNO SIROMAŠTVO NAJVEĆEG BROJA HRVATSKIH GRAĐAN, PA ,MNOGI MASOVNO ODSELIŠE U ZAPADNU,KATOLIČKU -KLASNO ROBO-VLASNIČKU EVROPSKU UNIJU,JER JOŠ TAMO ,NAĐOŠE NEKU ŽIVOTNU EGZISTENCIJALU UTJEHU.A OVI KOJI OSTADOŠE ,SVAKOG DANA BIVAJU U JAVNIM GLASILIMA ILI POLICIJSKIM SUKOBIMA PREDICIRANI KAO SKUPINE OŠTEČENI U NAJOSNOV NIJIM LJUDSKIM POTREBAMA ,A KOJE IM DRŽAVA OSIGURAVA ,NJIHOVIM MINULIM RADOM KOJI BIVA ,ILI POKRADEN ILI NEPRAVEDNO DISTRIBUIRAN ZA ODREĐENE DRUŠTVENE NAMJENE. PA SE MASOVNO JAVLJAJU GRAĐANI PO,BOLNICAMA,PO DRUŠTVENIM,ODNOSNO ,STEPINČEVSKIM DRŽAVNIM ,KATOILIČKIM INSTITUCIJAMA OŠTEEČNI,NAROČITO U ZDRAVSTVENIM POTREBAMA .SVAK ĆE SE SJETITI ONIH SKANDALA PO BOLNICAMA GDJE SU NAŠE ŽENE MASOVNO ZLOSTAVLJANE TIČUĆI SE ABORTUSA ,U PORODILIŠTIMA ,NA KIRURŠKIM STOLOVIMA,NEMOČNE, OSIM OŠTEČENE U ZDRAVLJU I MATREIJALNO.
    PA JE OVA ZLOČINAČKA CRKVA, PO DUHU I NAUMU, PO SVOJOJ SUŠTINI BIVSTVOVANJA ,SMISLILA KAO I UVIJEK U TEŠKIM EGZISTENCIJALNIM PRILIKAMA ŽIVLJENJA MITOMANSKE PROCESIJE ILI OKUPLJANJA ,UZDIŽUĆI RIMSKE , CARSKE SMIŠLJENE MITOVE O TRNASCENDETALNIM BIĆIMA,KOJE LJUDSKI UM NIKADA NIJE SPOZANO ,JER JE TO NESPOZNATLJIVO I NEDOKUČIVO ,UTVRDIO JE DANAŠNJI LJUDSKI UM, IMAJUĆI NA RASPOLAGANJU SVA SREDSTVA KOJA TAKVE MITOVE ,OD PRVE OTKRIVAJU KAO NAJOBIČNIJU LAŽ ,ZLOČINAČKE KASATINSKO-PLJAČAKŠKE ,KRVOLOČNE RIMSKE CRKVE. PA POSTOJEĆA FILOZOFSKA ZNANOST IMA ZADAĆU I MORA REAGIRATI NA DANAŠNJE , OPAKE, IZNAD SVEGA, SMIŠLJENE PREVARE U CILJU UBLAŽAVANJA STVORENOG REVOLTA LJUDSKE SVIJESTI,KOJA JE SVJESNA DA SMO NA STUPNJU NAJVIŠE TEHNIČKE I TEHNOLOŠKE SPOZNAJE ZNANAOSTI, KOJA NAM JE STVORILA SVE UVJETE DA DRUŠTVENI ČOVJEK ŽIVI U ZAJEDNICI KOJA NIJE NIČIM PROTURIJEČNA U SVOJIM SUŠTINSKIM I PERSPEKTIVNIM VIZIJAMA ORGANIZIRANJA ŽIVOTA NA NAŠOJ GEJI. A TA ZLOČINAČKA ,RIMSKA CRKVA,OSTAVŠTINA PRIMITIVNOG ROBOVLASNIČKOG UTJELOVLJENJA ŽIVLJENJA,KOJIM UPRAVLJAJU IŠKOLOVANA HORDA =FRATRI= ,KAO DRAKULE I VAMPIRI ,KOJI SU SPREMNI NA SVE DA ODRŽE ŽIVOT PREVARENIH SLJEDBENIKA U ZABLUDI , NEZNANJU ILI PATNJI I TRPLJENJU,POUZDAVAJUĆI SE U NEKI NAD NARAVNI SVIJET U KOJEM ĆE TO SVE PATNICI,SLJEDBENICI, NADOKNADITI ,A TAJ SVIJET,JE NAJOBIČNIJA I SMIŠLJENA PREVARA, SVAKOM JE RAZVIDNO ,3 METRA POD ZEMLJOM ,IZ KOJIH UVJETA NEMA NIKAVIH SVJEDOČENJA O TOJ ZLOČINAČKOJ PREVARI RIMSKE KASTINSKE , KRVOLOČNO -ŠOVINISTIČKE CRKVE. PA JE ZBOG TOGA I POTIČE ,JER NJENU LAŽ NIJE NITKO DOKAZAO ZAKOPAN 3 METRA POD ZEMLJOM OSIM LJUDSKA SAMOSVIJEST KOJA JE UVIJEK SPOSOBNA OTKRITI RODNO MJESTO ISTINE.

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime