U splitskom klubu Kocka se u subotu, 14. listopada od 20 do 4 sata održava ČiliMaraton 2017.

– Čast nam je na ovaj način predstaviti 3. Splitski ČiliMaraton, jedinstveno natjecanje u preživljavanju i degustaciji ljutih paprika, osobito onih najgorih sorti koje sam vrag drži kao ukrasno bilje u svom vrtu. – kažu organizatori.

– Vratimo se malo u prošlost… Prvo natjecanje je održano 2015. u bašti restorana Libar u samom centru Splita. Za drugo natjecanje tražili smo prostor koji može primiti malo više ljude i smjestili natjecanje u Klub Kocka. Malo underground, ali savršeno za sve ljubitelje sado-mazo hrane… jer ljute paprike nisu ništa drugo nego malo boli i patnje da razbije monotoniju svakodnevnog ručka.

Ove godine smo odlučili uzeti sve najbolje s prošlog natjecanja. Tako da je mjesto zločina ostalo isto, Klub Kocka nam je širom otvorio svoja vrata. A kako bi i sam program protekao u najboljem redu osigurali smo stand-up dvojac kojeg čine Ante Travizi i Tomislav Primorac. Iako će svi natjecatelji umirati na pozornici, smijeha nikad dovoljno. Ekipa komičara je obećala dobar roast publike, natjecatelja i samih sebe.

Samo natjecanje smo razbili u dvije klase, amatere i profesionalce. Klasa amater u bitku ulazi s par manje ljutih sorti paprika, dok profesionalce odmah na početku bacamo u vatru s Habanero paprikom, a kulminacija prije pripetavanje će biti Carolina Reaper, jedna od najgorih i najljućih paprika na svijetu. (kaže Guinness knjiga rekorda). Svaki natjecatelj dobije svoju papriku i okvirno 2 minute za borbu s istom, ako je preživi ide u sljedeću rundu gdje ga čeka još ljuća paprika. Eliminacijskim postupkom dolazimo do pobjednika koji odnosi novčanu nagradnu i nagrade naših sponzora.

Glavni čin večeri je upravo spomenuto natjecanje, ali svi ljubitelji ljutoga su pozvani na druženje prije i nakon natjecanja. Pripremiti ćemo dosta ljutoga kikirikija, puno iznenađenja i naravno degustaciju ljutih umaka organizatora OPG ‘Jute Spize koji potajno stoji u sjeni ovog natjecanja. A ni jedna zabava ne prolazi bez koncerta, tako da u nastavku večeri nastupa bend Barbara Munjas Calligraphy.

Sigurno smo nešto zaboravili napomenuti, ali baš zato navratite, vidite kako ljudi umiru bez da stvarno umru. Unikatan i dobar provod garantiramo. – poručuju organizatori.