Zlatko Dalić u Splitu: “Moj je cilj da se reprezentacija vrati na Poljud”

Dalić je danas predavač na seminaru trenera 3. HNL-jug

Izbornik nogometne reprezentacije Zlatko Dalić danas gostuje u Splitu kao predavač na seminaru trenerima 3. HNL – jug. Dalić je pred seminar razgovarao s novinarima o raznim temama. Prvo se dotaknuo Svjetskog prvenstva u Rusiji.


– Do Rusije ima još 4 mjeseca. Tako da bit će sve spremno. Obilazim igrače, gledam utakmice i ono što je meni najvažnije i što bih najviše volio je da svi igrači budu zdravi. Ako je cijela ekipa spremna i zdrava mislim da mi nemamo razloga za zabrinutost. Zahtjevna je skupina, ali mi smo uvijek ambiciozni i uvijek želimo biti svjetski prvaci. I ja sam ambiciozan i želim uvijek sve najbolje i najkvalitetnije, ali prvi i osnovni cilj mora biti da prođemo skupinu. Mislim da će prva utakmica protiv Nigerije biti ta koja će o svemu odlučivati. Nakon toga je Argentina, gdje ne možemo tražiti puno toga u toj utakmici. Mislim da će to biti najlakša utakmica jer u njoj nemamo što izgubiti te na kraju Island. Smatram da je Nigerija ključ prolaska naše skupine. – kazao je Dalić.

Dodao je kako je pred reprezentacijom prvo turneja u Americi i kako će plan i program rada za SP složiti kada bude siguran s kojim popisom može raspolagati. Također nije htio govoriti o imenima za popis jer smatra da je još uvijek prerano. Naglasio je da bi volio da reprezentacija zaigra uskoro na Poljudu.

-Niti ja tu odlučujem, niti imam presudnu ulogu, ali moj je cilj da se reprezentacija vrati na Poljud. Pratim Hajduka. Zadnja 4 kola ima 4 pobjede. Kopić je napravio dosta pomaka u ekipi, ali mislim da ćemo pravu utakmicu gledati u subotu u najvećem hrvatskom derbiju. Dinamo ima veliku prednost i dobru ekipu. – rekao je Dalić i dodao da će utakmicu gledati kao neutralni promatrač. Čestitao je “bijelima” 107. rođendan i navijačima te kazao kako se nada će Hajduk uskoro dignuti trofej.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0