Zimska ciklona u noći s utorka na srijedu donijela je prvi pravi snijeg Zagori. Vrijeme se tijekom srijede postupno stabiliziralo, a usprkos buri, temperature zraka su umjereno porasle u odnosu na prethodne dane.

Danas nas očekuje djelomično sunčano i u većini predjela suho vrijeme. Oblačnije na jugu Dalmacije gdje može biti slabe kiše, u Konavlima i susnježice. Malo snijega bit će povremeno na Dinari i Kamešnici, a kratkotrajno je moguć na Biokovu. Ujutro će puhati jaka bura s olujnim udarima, malo će oslabiti u drugom dijelu dana. Minimalne jutarnje temperature zraka u Zagori od -2 do 2°C, uz obalu i na otocima od 2 do 6°C. Najviše dnevne temperature od 1 do 5°C u Zagori, od 6 do 10°C uz obalu i na otocima.

Promjenjivo oblačno i suho bit će u petak. Samo još u početku na krajnjem jugu Dalmacije moguća slaba kiša ili susnježica. Još u početku umjerena do pojačana bura, slabit će u drugom dijelu dana. Jutro i večer hladniji, najviše dnevne temperature od -2 do 2°C u Zagori, uz obalu i na otocima od 3 do 8°C.

Subota donosi pretežno sunčano vrijeme. Puhat će slaba do umjerena bura. Jutro vrlo hladno s temperaturama u Zagori od -8 do -3°C, uz obalu i na otocima od -3 do 2°C. Najviše dnevne temperature od 4 do 9°C.

Očekivane minimalne temperature zraka u subotu ujutro

Prema današnjim prognostičkim materijalima, nedjelja će biti ponovno malo promjenjivija. Bit će promjenjivo s izmjenama sunčanih i oblačnih razdoblja. Uz povremeno više oblaka ponegdje su moguće slabe i prolazne oborine. Jutro će biti manje hladno nego u subotu, danju neznatno toplije.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime