Najavljena promjena vremena stigla je noćas do dijela Hrvatske. Tako je dio unutrašnjosti zemlje imao jače nevrijeme s kišom, pljuskovima, grmljavinom, ali i mjestimičnom tučom. Najviše kiše palo je u Zagorju i Podravini, a postaja Sudovčina primila je čak 55 litara kiše po kvadratnom metru.

U Dalmaciji je do 1 sat iza ponoći pljuskova bilo uglavnom na području Dinare i Peruće, ali i nad otvorenom morem.

Iza ponoći južnije od Lastova razvio se olujni sustav koji je području otvorenog mora donio silovito nevrijeme. Sudeći prema radarskim i satelitskim snimkama, ispod njega ima tuče, vjerojatno i pijavica. S obzirom da je ovaj olujni oblak vidljiv na radaru koji se nalazi u Zadru, procjenjuje se da ovaj sustav sadrži kumulonimbuse čija visina doseže desetak kilometara.

DHMZ je za utorak unutar sustava MeteoAlarm izdao narančasti stupanj upozorenja na grmljavinsko nevrijeme za dio zemlje.

Utorak će biti najpromjenjiviji dan tjedna. Izmjenjivat će se sunčana i oblačna razdoblja, bit će povremene kiše, pljuskova i grmljavine. Oborine će biti vrlo neravnomjerno raspoređene; dok će ponegdje pasti tek pokoja kap, osobito na dubrovačkom području može biti obilnijih pljuskova. Na moru južne Dalmacije ujutro će puhati umjereno do pojačano jugo, drugdje danju jugozapadnjak. Navečer u većini predjela slab do umjeren sjeverozapadnjak. Bit će malo svježije s najvišim dnevnim temperaturama od 25 do 30°C.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime