Iz policijske uprave Šibensko-kninske izvjestili su jutros da još traje kriminalistička obrada žene (53) koju se sumnjiči da je namjerno izazvala požar na području Dubrave koji je izbio u subotu oko 13.30 sati i koji se nošen jakim jugom proširio, a vatra je zahvatila područje od oko 900 hektara.

Čim je iz MUP-a jučer priopćeno da je piromanka uhićena brzo se proširila još nepotvrđena informacija da je riječ o istoj ženi koja je, prije dvije godine, osumnjičena za podmetanje čak sedam požara na području Dubrave od 18. srpnja do 23. srpnja.

Sve ih je, kako jutros dosni Šibenski portal, palila u šumi i na smetlištu u blizini obiteljskih kuća te na parceli svog susjeda improviziranim bakljama i upaljačem. Palila je krpe i ručnike natopljene lož uljem, stari papir, suhu travu i nisko raslinje.

Također, Šibenski portal piše i da je piromanka zaposlenica HAC-a koja je navodno otišla na posao nakon što je izazvala do sad najveći požar ove sezone.

Policija navodi i da će nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja o svemu utvrđenom i poduzetom obavijestiti javnost.

Najveći požar ove sezone

Podsjetimo, riječ je o najvećem požaru ove sezone. Požar je buknuo u subotu poslijepodne, a nošen jakim vjetrom brzo je došao do autoceste te zaprijetio brojnim kućama.

Cijelu večer trajala je borba s požarom, a u nedjelju jutro je vatrogascima pomogla kiša.

Podsjetimo, požar je lokaliziran u nedjelju u 18 sati, a kako nije ugašen na požarištu tijekom noći ostali su dežurati JVP Šibenik, DIP Šibenik, DVD Bilice i DVD Perković s 19 vatrogasaca i 8 vatrogasnih vozila.