Završen je Split 3×3 Stellite turnir u košarci 3 na 3, a osvajači premijernog izdanja su momci iz A2-JUG u sastavu Luka Petrašić, Ivan Jukić, Marin Jeličić i Željko Jović. Ovim trijumfom osvojili su ulaznicu Lipik 3×3 Challenger i novčanu nagradu od 4000 kuna.

U prvom polufinalu turnira snage su odmjerili domaćin turnira splitska momčad Statist i U23 slovenska 3×3 reprezentacija koja nastupa pod imenom Ljubljana East. Mlada slovenska momčad bolje se snašla od samog početka, preuzela inicijativu i na taj način poptuno zasluženo slavila 21:15 i plasirala se u finale.

Drugi polufinalni susret bio je ogled između A2-JUG i najbolje bosansko-hercegovačke 3×3 momčadi Ecos Romari iz Viteza. U napetom dvoboju slavili su igrači iz A2-JUG rezultatom 21:19.

Prije samog finala održano je i natjecanje u pucanju trica, a naslovom se okitio član Statista Ante Markoč, a za nagradu je dobio loptu za 3×3.

U uzbudljivom finalu koje je pokazalo sve čari novog olimpijskog sporta momci iz A2-JUG pobijedili su momčad 3×3 Ljubljana East rezultatom 21:18. Najviše su pokazali tijekom oba dva dana i zasluženo osvojili turnir s omjerom 8-0!

Tko god je iskoristio priliku i došao pogledati basket, zaista nije zažalio, moglo se uživati u vrhunskim predstavama odličnih igrača.

– Moramo se jos jedanput zahvaliti košarkaškom klubu Split koji je prepoznao naš projekt tako što nam je ustupio dvoranu i svoje prostore. Također hvala momčadima, igračima, volonterima, gledateljima, donatorima, sponzorima i svima ostalima koji su omogućili da se ovaj turnir uopće održi – rekao je Hrvoje Marin, jedan od organizatora turnira.

Dodajmo da je na turniru nastupilo 34 ekipe, 120 igrača i igračica, a odigrano je sveukupno 89 utakmica.