Vrgorčani i stanovnici okolnih mjesta ovoga grada u posljednjim danima muku muče s vodoopskrbnim sustavom iz izvorišta Banja uslijed prirodne nepogode.

Povodom toga na svojoj Facebook stranici javnosti se obratio gradonačelnik Vrgorca Ante Pranić.

Napisao je sljedeće:

– Imamo velikih problema s dijelom vodoopskrbnog sustava Vrgorca koji se snabdijeva vodom iz izvorišta Banja zbog prirodne nepogode. Naime, zbog izrazito sušnog razdoblja smanjen je dotok podzemnih voda na podzemne bunarske crpke. Dotok vode podzemnim tokovima na izvorište Banja je povijesno nizak te nije moguće zahvaćati vodu u dužim periodima, a samim tim i provoditi distribuciju do naselja za koje je potreban veći broj prepumpavanja vode.

Sinoć i jutros smo održali niz sastanaka s ciljem osiguravanja distribucije vode s pomoću autocisterni koje će biti raspoređene po punktovima naselja koja su ostala bez vode. Uspostavit će se sustav pomoći za sve stare i nemoćne kojima će biti potrebno dopremanje vode osobno na kućni prag u naseljima koja su ostala bez vode. Zatražit ćemo i hitni sastanak u Hrvatskim vodama s ciljem gradnje premosnog sustava koji bi povezao sustave izvorišta vode Banja i Butina koji je nekada davno postojao. Jedino takav zatvoreni prsten spajanja dva izvorišta jamčio bi sigurni sustav vodoopskrbe.

Još jednom apeliramo na sve korisnike koji se opskrbljuju sa izvorišta Banja da racionaliziraju potrošnju vode i da istu koriste SAMO ZA OSOBNE POTREBE (Kuhinja, wc …..) a da ne zalijevaju vrtove i travnjake kako bi se omogućila opskrba vode cijelom vodoopskrbnom području – napisao je Pranić te je u nastavku građanima objavio korisne kontakte koji će im pomoći u rješavanju ovih problema.Korisni kontakti:
– 099 3167 857 – dežurni broj dispečerske službe Komunalnog;
– 091 1674 091 – dežurni broj DVD-a Vrgorac;
– 021 674 010 – dežurni broj Crvenog križa Vrgorac;
– 099 5898 858 – broj komunalnog redara Grada Vrgorca.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime