Kolnici će zbog kiše biti mokri i skliski na Jadranu, a u unutrašnjosti zbog oborina na granici kiše i snijega moguća je poledica, osobito na cestama u gorju, na mostovima i nadvožnjacima.

Na pojedinim cestama kroz Liku i Gorski kotar zbog zimskih uvjeta i dalje će biti ograničenja u prometu za pojedine skupine vozila. Vozače podsjećamo da na put ne kreću bez propisane zimske opreme!

Tijekom dana, osobito u jutarnjim i poslijepodnevnim vršnim satima moguće su poteškoće u prometu na gradskim prometnicama i prilaznim cestama.

U Zagrebu, zbog rekonstrukcije Remetinečkog rotora, vozila teža od 5t ukupne nosivosti i visine veće od 3,5m preusmjeravaju se na čvor Buzin.

Pojačan promet teretnih vozila očekuje se na izlasku iz zemlje na GP Macelj, Bregana i Bajakovo.

U trajektnom i katamaranskom prometu se ne očekuju poteškoće.

Na trajektnoj liniji Split-Vela Luka- Ubli (604) plovi trajekt Lastovo kojemu je maksimalna visina garaže 3.80 m, iz HAK-a upozoravaju vozače teretnih vozila da obrate pažnju na visinu kamiona.

Trajekt na liniji 635 Split- Stari Grad će dana 30.12.2018. isploviti iz luke Stari Grad u 18:30 umjesto u 17:30 zbog povratka sudionika Novogodišnje regate.

Privremena prometna regulacija

ZADARSKA ŽUPANIJA

– do 28. veljače 2019. do 16:00 sati na Jadranskoj magistrali na predjelu Kozjača kod Starigrada (DC8) vozit će se naizmjence, zbog sanacije potpornog zida.

ŠIBENSKO-KNINSKA ŽUPANIJA

– do 30.06.2019. zbog radova na državnoj cesti DC33 kroz grad Drniš vozit će se jednim trakom.
– zbog radova na državnoj cesti DC1 u Kninu vozit će se jednim trakom, između rotora i Bulina.
– od 19.12.2018.go od 20:00 sati do 22.12.2018.god. do 23:55 sati zbog radova na Jadranskoj magistrali u Šibeniku na čvoru Ražine vozit će se uz privremenu regulaciju prometa semaforima.

SPLITSKO-DALMATINSKA ŽUPANIJA

– na DC113 Supetar-Sumartin u mjestu Gornji Humac, zbog radova vozi se uz privremenu regulaciju (otok Brač);
– do prosinca 2018. traje rekonstrukcija lokalne ceste LC67106 Studenci-Cera, u dužini od oko 3,5 km. Promet teče usporeno, a vozila se propuštaju naizmjence.

DUBROVAČKO-NERETVANSKA ŽUPANIJA

– zbog radova na graničnom prijelazu Gornji Brgat (DC223) vozi se jednim trakom, naizmjence uz semafore;
– do 31. prosinca vozi se uz privremenu regulaciju prometa (naizmjence uz semafore) na Pelješcu na DC414 od naselja Dubravica do skretanja za naselje Postup

uz privremenu regulaciju prometa vozi se na Jadranskoj magistrali (DC8):

– jednim prometnim trakom naizmjenično uz regulaciju semafora kod Slanog, te zračna luka Čilipi gdje se četri puta tjedno u vremenu od 12:00-16:00 sati po deset minuta biti zatvorena cesta osim i uoči nedjelje i blagdana.
– zbog uređenja raskrižja Banja i Majkovi u mjestu Slano;
– do 31.prosinca kod zračne luke Dubrovnik promet teče jednim trakom, zbog radova na magistralnom kolektoru odvodnje Zračne luke Dubrovnik
– jednim trakom vozi se na Jadranskoj magistrali (DC8) kod raskrižja Dubac, na križanju DC8 i ŽC6238 u mjestu Zvekovica do 31.12.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime