U prometnoj nesreći od 28. srpnja oko 12:05 sati koja se dogodila na dijelu nerazvrstane ceste od naplatne postaje čvora A-1 Šibenik u smjeru državne ceste D-33, 44-godišnji litvanski državljanin je, kao vozač motocikla, teže ozlijeđen.

Do prometne nesreće je došlo kada je 45-godišnji vozač pri upravljanju teretnim vozilom MAN, šibenskih registracijskih oznaka, krećući se nerazvrstanom cestom od naplatne postaje čvora A-1 Šibenik u smjeru državne ceste D-33, dolaskom do raskrižja te ceste i odvojka za zgradu tehničke jedinice Šibenik-HAC-a, skreće u lijevo na taj odvojak, a da nije propustio vozilo koje, dolazeći iz suprotnoga smjera, zadržava smjer svojeg kretanja, uslijed čega je došlo do sudara tog vozila s motociklom Kawasaki, litvanskih registracijskih oznaka, kojim je tom cestom upravljao 44-godišnji litvanski državljanin.

Protiv 45-godišnjeg vozača teretnog vozila će biti podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.