Von der Leyen: “Hrvatska, ostani jaka! Pratimo situaciju i spremni smo pomoći”

Plenković se zahvalio, navodeći da cijeni pomoć


Ursula von der Leyen

Potres jakosti 5,2 pogodio je u ponedjeljak ujutro sjeverozapadni dio Hrvatske s epicentrom 12 kilometara jugozapadno od Siska, objavio je Europski mediteranski seizmološki centar.


Potres u 6,28 sati je bio na dubini od dva kilometra, a epicentar 12 kilometara jugozapadno od Siska i 50 kilometara jugoistočno od Zagreba. Osjetio se u cijeloj središnjoj Hrvatskoj.

Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen oglasila se povodom ovog događaja, prenosi N1.

“‘Hrvatska, ostani jaka! Nakon što je snažan potres udario jutros, Europska komisija je u kontaktu s premijerom Andrejem Plenkovićem i hrvatskim vlastima. Pomno pratimo situaciju i spremni smo pomoći”, napisala je Von der Leyen na službenom Twitter profilu.

Plenković se zahvalio, navodeći da cijeni pomoć.

“Bit će važno raditi na obnovi Siska, Petrinje i Sisačko-moslavačke županije, baš kao što surađujemo i na obnovi Zagreba nakon potresa u ožujku”, naveo je Plenković.

Državni vrh na čelu s premijerom Andrejem Plenkovićem, predsjednikom Republike Zoranom Milanovićem i predsjednikom Sabora Gordanom Jandrokovićem, u pratnji ministara Davora BožinovićaTome Medveda te Vilija Beroša obišli su Sisak i Petrinju nakon potresa.

“Štete su značajne u zgradama koje smo obišli, ali nitko nije ozlijeđen, to je najvažnije”, rekao je Plenković.

“Razmotrit ćemo sve opcije, zatražio sam od ministra Darka Horvata da njegovo ministarstvo sagleda što nam je najbolje najpragmatičnije”, kazao je Plenković i dodao kako je u kontaktu i s Europskom komisijom. “Nadam se da će od iduće godini biti bolje, valjda sve što se trebalo loše dogoditi dogodilo u 2020”, zaključio je premijer i izrazio suosjećanje sa svima kojima su kuće oštećene.

“To kod ljudi izaziva strah i nelagodu i kod mene isto. Kad osjetiš kako sve tone ispod tebe i oko tebe se sve trese… Ovo što je oštećeno, to će se obnoviti”, rekao je predsjednik Milanović, javlja N1.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
2
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime