Podijelite
 • 120
 •  
 •  
 •  
 •  
  120
  Shares

Stabilnim danima stigao je kraj. Ciklona sa središtem iznad Italije sljedeća 24 sata premjestit će se nad Jadran i nastaviti se kretati dalje na jugoistok. Tlak zraka je u padu, na moru je zapuhalo jugo, stigla nam je još jedna promjena vremena ove veljače.

Jutrošnje minimalne temperature zraka (Pljusak.com)

Već je danas kiše i snijega bilo na sjevernom Jadranu, a ciklona će u Dalmaciji najjače djelovati u noći na utorak i u prvom dijelu utorka.

U nadolazećoj noći posvuda će se jače naoblačiti. U većini predjela padat će kiša, u planinama iznad 900 metara snijeg, a susnježice će biti u višim predjelima Zagore.

Bit će to uvod u promjenjiv utorak. Bit će umjereno do znatno oblačno, povremeno uz kišu, u planinama snijeg, a tamo gdje bude oborine u popodnevnim satima malo snijega može biti u Zagori iznad 400 metara nadmorske visine. Popodne će se vrijeme na sjeveru Dalmacije postupno smirivati, što će se prema kraju dana proširiti i na srednju Dalmaciju. U noći će biti lebića i pulenta, osobito na jugu Dalmacije. Na sjevernom Jadranu će ujutro zapuhati umjerena do pojačana bura, južnije od Šibenika tramontana koja će jače puhati samo na otvorenom moru. Jutro će biti toplije u odnosu na ponedjeljak, najviše dnevne većinom od 3 ponegdje u Zagori do 10°C na jugu Dalmacije.

Područja u kojima se očekuje snijeg do utorka navečer (Crometeo WRF @MeteoAdriatic)

Srijeda donosi stabilizaciju vremena pa će u većini krajeva biti pretežno sunčano i suho. Malo snijega bit će na graničnim planinama s BiH, a kasno navečer može ga biti i na području Konavala. Puhat će slaba do umjerena bura, danju prolazno slabo jugo južnije od Splita. Navečer posvuda bura u jačanju. Hladnije, osobito ujutro i navečer. Najviše dnevne temperature od 3°C ponegdje u Zagori do 10°C ponegdje na otocima.

U četvrtak u većini predjela pretežno sunčano, ali će na jugu osobito ujutro biti povećane naoblake uz mogućnost kiše i snijega. Puhat će umjerena, ponegdje i jaka bura. Bit će još malo hladnije u odnosu na srijedu.

Petak će biti pretežno vedar. Vjetar će oslabiti pa još u početku može biti umjerene bure, danju tiho ili slab sjeverozapadnjak. Jutro i večer još hladniji pa će slabog mraza biti ponegdje uz obalu i na otocima, a u Zagori će biti i ispod -5°C. Najviše dnevne temperature u porastu i bit će većinom od 8 do 13°C.

Sunčano, tiho i još toplije vrijeme očekuje nas u subotu. Najviše dnevne temperature bit će većinom o 11 do 15°C.

U nedjelju djelomično sunčano s promjenjivom naoblakom. U drugom dijelu dana može pasti malo kiše. Veći dio dana puhat će slabo jugo, navečer se očekuje slaba do umjerena bura.Podijelite
 • 120
 •  
 •  
 •  
 •  
  120
  Shares