Podijelite

Od petka do subote Makarani i njihovi gosti imali su priliku isprobati vrhunske gurmanske specijalitete i uživati u craft pivama iz cijeloga svijeta na Makarska Connexion gourmet i craft beer festivalu.

Organizatori su oduševljeni uspjehom festivala, a procjenjuju da je kroz Park fra Jure Radića u ova tri dana procirkuliralo više od 5.000 posjetitelja.

– Ovo je zaista bio spektakl. Svi posjetitelji su sretni i zadovoljni i ovo nisu shvatili samo kao festival pive već kao festival dobre zabave. Odavde su otišli s osmjehom na licu, punim trbuhom i dobrim okusima u ustima. – kazala je Sanja Glavina iz Turističke zajednice Makarska.

S njom se slaže i suorganizator Mladen Marković.

– Mislim da je ovo jedan odličan početak prijateljstva Makarana i craft pive. Planiramo i narednih godina donositi najbolje europske i svjetske craft pive u makarsku i sljubljivati ih s delicijama koje će nam pripremati naši kuhari. – kaže Marković.

U tri dana festivala predstavljeno je 27 pivovara s nešto više od 100 piva. Radi se mahom o kvalitetnim, nagrađivanim pivama koje su Makaranima i njihovim gostima ponuđene po zaista pristupačnim cijenama.

– O festivalu najbolje govori komentar slovenskih pivara koi su kazali da im je ovo najbolji festival pive na kojem su sudjelovali, a kolega iz slovenske pivovare Ressel kazao je da mu je ova subota bila najljepši dan vezan uz pivo, otkad se pivom bavi. – kazao je Marković.

Osim piva, posjetitelji su imali priliku kušati specijalitete poznatih hrvatskih kuhara Mate Jankovića, Ante Ojadinića i Renea Bakalovića.

safasfasPodijelite

Komentiraj

Napišite komentar

* Obvezno potvrditi GDPR

*

Slažem se

Upišite svoje ime