Veliki sportski događaj u Splitu umjesto ove zime održat će se – na jesen

Mijenja se termin održavanja, nadamo se prvi i zadnji put


Veliki sportski događaj koji je posljednjih godina u gradu Splitu okupio nekoliko tisuća trkača je Splitski maraton. Uobičajeni termin održavanja bio je u drugom mjesecu, prošle godine primjerice je održan 23. veljače.


Drugi maraton u novijem izdanju kojeg organizatori pripremaju u ovoj kalendarskoj godini pomaknut je za jesen , točnije 26. rujna, a start će biti “u zoru”, odnosno u 7.30 sati .
Razlog tomu je još uvijek visoka temperatura tako da sudionici ne trče po nesnosnoj vrućini.

800 natjecatelja

Da podsjetimo, sami maraton okuplja 800 natjecatelja, trči se nešto više od 42 kilometra a polumaraton 2500 trkača. Tu su još rekreativci, djeca, organizator, osiguranje staze, policija, te ostale gradske službe. Ukupno oko 4000 ljudi na jednom mjestu.

Događaj je to koji Split već neko vrijeme prezentira kao sportsko i turističko odredište za mnoge natjecatelje koji imaju priliku istrčati stazu uživajući u ljepotama Splita, ali i okolnih mjesta.

Splitski maraton treći je po veličini u našoj regiji, masovniji su samo u Ljubljani i Beogradu što je za očekivati s obzirom na broj stanovnika. Ali splitski je najbolje organiziran.

Sve ove informacije dao nam je Kristijan Sindik, glavni i odgovorni, te predsjednik Organizacijskog odbora koji priprema jedan svoj projekt kojeg ćemo uskoro predstaviti. dakle, Splitski maraton mijenja termin održavanja, nadamo se prvi i zadnji put.Moja reakcija na članak je...
Vau
1
Haha
0
Hagić
1
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime