Akcija “Vlaji na Himalaji” krenula je punom parom. Vedran Mlikota, Stipe Božić i cijela 16-člana ekspedicija krenula je prema 6.476 metara visokom himalajskom vrhu Mera Peak.

Ekipa 12. rujna iz Zagreba otputovala za Istanbul, a od tamo su sretno sletjeli u Nepal.

– Nakon dva dana sređivanja dozvola u Kathmanduu, u petak letimo malim avionom u Luklu, na visini od 2800 m – javio nam je večeras Stipe Božić, naš iskusni planinar i gorski spašavatelj koji je na Himalaji boravio više od 30 puta.

Ekspediciji “Vlaja” pridružite će se sredinom uspona alpinist svjetskog glasa, Slovenac Viki Grošelj.

– Iz Luklua, dolinom Khumbu, odmah idemo do pod Mt. Everets gdje ćemo biti za šest dana. Tamo ćemo se popeti na 5.500 metara i aklimatizirati za kasniji uspon na Mera Peak. Svi smo dobro, a i vrijeme izgleda obećavajuće jer izgleda da je monsun pri kraju – kazuje nam legendarni hrvatski alpinist.

Na kraju je za čitatelje našeg portala poručio:

– Pozdrav od svih Vlaja na Himalaji!

Ekspediciju od 16 planinara, osim Stipe Božića i Vedrana Mlikote, čine Zagvožđani Vedran i Stipe Kristić, Teo Bartulović, Jakov Čagalj, Frane Mucić, Tonči Čagalj, Mijo Mlikota, Goran Lišnjić, Joško Čagalj i MateoM Stapić, iz Splita su krenuli Mladen Balić, Miro Dujmović i Ivo Miloš, a iz Zagreba Goran Sajko, Hrvoje Rupčić i Hrvoje Starčević.