Uhvate li vas da spavate na javnoj površini u gradu Hvaru, platit ćete to skuplje nego smještaj u hotelu

"Spavanje na javnoj površini koštat će vas više nego cijena koju ste platili u vašem smještaju" - glasi obavijest koju je postavio Grad Hvar

Split željno iščekuje donošenje odluke o komunalnom redu, a na posljednjoj sjednici splitskog Gradskog vijeća gradonačelnik Andro Krstulović Opara najavio da je će odluka biti donesena do kraja ljeta. Izvrstan primjer koliko se komunalne stvari direktno tiču života građana mogao se vidjeti ovaj tjedan kada su vijećnici donijeli odluku o radnom vremenu ugostiteljskih objekata u staroj gradskoj jezgri, kao i emitiranju glazbe putem zvučnika na štekatima. Točnije bi bilo kazati da se ne zna što su točno vijećnici izglasali i da će se to tek morati utvrditi preslušavanjem snimaka sjednice, no jedno je sigurno, građanima se ne sviđa ideja da se glazba sa štekata pušta i minutu više nego je to zakonom dozvoljeno.


S druge strane, grad Hvar još je prije dvije godine uveo velike novosti kada je u pitanju ponašanje turista u njihovom gradu. Hvar je uvijek bio otvoren prema svojim turistima, no zbog negativnih iskustava s pojedincima, koji su objektivno urušavali ugled našeg turističkog bisera, ovaj se grad odlučio strogim kaznama “preodgojiti” vlastite turiste.

Primjerice, uhvate li vas hvarski komunalni redari da spavate na javnoj površini, predviđena kazna je 400 eura.

“Spavanje na javnoj površini koštat će vas više nego cijena koju ste platili u vašem smještaju” – glasi obavijest koju je postavio Grad Hvar.

Šetnja u kupaćem kostimu po ulicama grada koštat će vas 500€, a ispijanje alkohola na javnim površinama 700 eura.

Ostale visine kazni možete pogledati ovdje:
Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

1 KOMENTAR

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime