U što se to pretvaramo? Okolica Splita grca u ilegalnim deponijima, masovno se odlaže čak i opasni azbest!

- Sve sam prijavio nadležnim službama, ali nitko ne reagira - kaže nam ogorčeni čitatelj


U ponedjeljak je objavljena vijest da se u kamenolomu u Kaštelima kreće s izgradnjom reciklažnog dvorišta za građevinski otpad. Služit će zbrinjavanju te vrste otpada s područja cijele županije. Sjajna je to vijest ako se zna da cijela Splitsko-dalmatinska županija već grca u ilegalnim deponijima koji su nagrdili prirodu, pa čak i neka naseljena područja.


Posljednji primjer stiže nam s Klis Brda, predjela Radići. Iako je na ulazu na tamošnji makadam postavljena rampa, to ne sprečava pojedince da ilegalno odlažu rani otpad.

Da stvar bude puno gora, netko je odložio i velike količine azbestnih ploča. Poznato je da se radi o opasnom otpadu koji se mora zbrinjavati na strogo propisani način jer azbestna vlakna trajno narušavaju zdravlje.

No kako se može vidjeti na fotografijama koje nam je poslao čitatelj, netko je uz put jednostavno deponirao stotine kilograma ovog opasnog otpada. Međutim, građani odlažu tu i druge vrste građevinskog otpada, a kako se može vidjeti, sve je više i glomaznog otpada.

– Sve sam prijavio nadležnim službama, pravovaljanu prijavu sam čak poslao na web stranicu Evidencije lokacije odbačenog otpada, ali nitko ne reagira – kaže nam ogorčeni čitatelj.



Što je sve snimio, pogledajte u fotogaleriji…

 

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
1
Plač
2
Grrr
13
Molim?
3

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime