U Bolu u petak 14. rujna počinje 11. Međunarodni brački ljetni KARNEVALfest

U Bolu su kao i obično predviđene dvije karnevalske noći, ona humanitarna u petak, te međunarodna karnevalska parada u nedjelju

Jedanaesti po redu KarnevalFEST, Međunarodni brački ljetni karneval, počinje u Bolu u petak 14. rujna, a trajat će do 19. rujna, s karnevalskim događanjima u još tri bračka mjesta, Supetru, Sutivanu i Sumartinu.


Ljetni karneval prvenstveno je turistička manifestacija koja pri kraju turističke sezone oživi bračka mjesta veselim karnevalistima i karnevalskim grupama koje dolaze iz Hrvatske i iz svih susjednih zemalja, a ove godine i iz Nizozemske. Kroz karnevalske povorke sudionici pod maskama predstavljaju svoja mjesta i gradove mještanima i turistima koji još ljetuju na Braču.

U Bolu su kao i obično predviđene dvije karnevalske noći, ona humanitarna u petak, te međunarodna karnevalska parada u nedjelju.

U Karnevalskoj humanitarnoj noći u Bolu, u petak 14. rujna od 20 sati na rivi, karnevalske grupe i domaćini sudjelovat će u prikupljanju novaca za Udrugu „Brački pupoljci“ prodajom suvenira i hrane koju će sami pripremati. Akciji će se pridružiti i domaćini, a posebno bolski i supetarski sudionici KarnevalFEST-a, te će prodavati majice, kolači, piće i hrana. Program će voditi poznata radijska voditeljica Edita Lučić Jelić.

U subotu 15. rujna, na programu je Međunarodna karnevalska povorka u Supetru, a u nedjelju 16. rujna karnevalisti se vraćaju u Bol i KarnevalFEST se nastavlja velikom svečanom Međunarodnom karnevalskom povorkom Federacije europskih karnevalskih gradova (FECC) na rivi. U ponedjeljak 17. rujna karnevalska ljetna povorka bit će u Sutivanu, a posljednjeg dana održavanja karnevala, u utorak 18. rujna, u Sumartinu.

Zahvaljujući Općini Bol koja je od 2012. godine članica Federacije europskih karnevalskih gradova (FECC), Brač se sa svojim Međunarodnim ljetnim karnevalom upisao na kartu europskih karnevala.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime