Nakon što je Stožer civilne zaštite grada Trilja donio odluku prema kojoj se, između ostaloga, ove godine povodom blagdana svetog Mihovila u Trilju neće održati tradicionalni mihovilski sajam i stočni sajam, na društvenoj mreži Facebook pokrenuta je grupa ‘Prosvjed Sv. Mihovil 2020’, navodi Ferata.

Podsjetimo, triljski Stožer ovakvu je odluku donio na sastanku s predstavnicima županijskog Stožera, Nastavnog zavoda za javno zdravstvo SDŽ te drugih institucija na području grada, nakon što je na triljskom području zabilježen značajniji porast broja oboljelih u jednom danu.

Administratori grupe ‘Prosvjed Sv. Mihovil 2020.’ Ivan Šušnjara, Šimun Žaper i Josip Šušnjara ističu da je grupa osnovana u znak prosvjeda protiv odluke gradskog Stožera koja zabranjuje održavanje triljskog pazara i dječjeg zabavnog parka uz Cetinu koji se održavaju više od 100 godina.

– Nedavno su se za Alku i Veliku Gospu u Sinju bez ikakvog problema održala veća okupljanja. Mi isto želimo nastaviti našu tradiciju kao i ostali i nije u redu da nam je ukinu. Razumijemo trenutačnu situaciju s COVID-19, jasno nam je da su mjere potrebne, ali totalna zabrana ne dolazi u obzir. Ne mora pazar ove godine biti velik kao proteklih, a imamo i mjesta sve od Vedrina do Čaporica da se ispoštuje mjera socijalne distance i napravi dovoljan razmak između izlagača i posjetitelja – kazao je Šušnjara.

U Trilju je pokrenuta i peticija kojom se traži održavanje tradicionalnog sajma i dječjeg zabavnog parka, a svi zainteresirani mogu je potpisati u nekom od triljskih kafića. Peticija će, nakon što bude prikupljen dovoljan broj potpisa, biti predana Stožeru civilne zaštite Grada Trilja.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime