Poznati irski sportaš i prvak u powerliftingu Tommy “Spike” McCormack preminuo je u Visu prošle subote nakon što je u Hrvatsku stigao na medeni mjesec, pišu irski mediji.
35-godišnjak je tijekom šetnje gradom doživio srčani udar. Odmah je pozvana liječnička pomoć, a McCormacku su pomogla i dva policajca. No, unatoč naporima liječnika, Irac je preminuo u bolnici, piše Večernji list.
O svemu se na Facebooku oglasila njegova supruga Karen Guthrie.

“Malo je reći da sam u šoku. Bio mi je srodna duša. Moj najbolji prijatelj. Moj muž. Riječi ne mogu izraziti koliko za njega imam ljubavi i znam da je on isto imao za mene. Život mi se srušio.

Sama sam na otoku u Hrvatskoj, ali mogu osjetiti ljubav svake osobe koja ga je voljela. Hvala vam na porukama, znam da nitko ne zna što bi rekao, ali je dovoljno znati što mislite o meni i njegovoj obitelji”, napisala je Karen Guthrie koju je McCormack pred oltar odveo još u svibnju prošle godine, no zbog obaveza su na bračno putovanje otputovali tek sada i odabrali Hrvatsku.

Budući da su troškovi transporta jako veliki, Karen Guthrie je pokrenula donacijsku GoFundMe kampanju. Cilj je skupiti 65.000 eura, a za sada je prikupljeno 63.025.