Danas se u Radošiću kod Sinja povodom svečanog otvorenja energetski obnovljenje Osnovne škole Ivana Lovrića – Područne škole Radošić javnosti obratio Pročelnik UO za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sport Tomislav Đonlić. U početku se osvrnuo na pojedine prosvjetne djelatnike koji su zbog zdravstvenih razloga zatražili izostanak dolaska u školske ustanove.

Kazao je kako imaju saznanja da su u pojedinim školama određeni djelatnici zbog zdravstvenih razloga zatražili izostanak dolaska u ustanove te da su (barem za sada) odustali od nastave po Modelu A.

Povodom toga uputio im je savjete kako se trebaju ponašati.

– Sukladno mišljenju liječnika opće medicine oni bi trebali izbjegavati dolazak u veće grupe i dolazak u školu. Takvih slučajeva za sada ima. Oni se moraju javiti svojim ravnateljima te će im se nakon toga otvoriti bolovanje i dodijelit će im se zamjena ili će oni sami provoditi program nastave na daljinu po Modelu C – objašnjava.

„Nemamo problem nedostataka nastavnog kadra“

Đonlić kaže da su takvi slučajevi očekivani, ali naglašava da u ovom trenutku Splitsko-dalmatinska županija nema problema s nedostatkom nastavnog kadra.

– U nekom trenutku može doći i do tog problema, ali na to smo spremni. Sve ovisi o razvoju epidemiološke situacije. Bez obzira na to, škole su spremne na provođenje online nastave – ističe Đonlić.

Osvrnuo se na slučaj ulaska virusa u Osnovnu školu fra Pavla Vučkovića u Sinju.

– Na žalost to je nešto s čim se moramo suočavati i tako će biti tijekom cijele školske godine. Svi postupamo po epidemiološkim standardima i toga se ravnatelji jako dobro drže. Primjer toga bio je sada i u Sinju. Većina kolektiva je u samoizolaciji i nije bilo moguće osigurati nastavu na drugi način, pa su djelatnici te škole prešli na Model C održavanja nastave, točnije model online nastave – rekao je. Uz to je kazao da će se ova škola vratiti na normalan način rada (onaj model koji su izabrali) ako ne bude daljnjeg širenja virusa na ostale djelatnike spomenute ustanove.

Izostanak učenika iz škola? Đonlić: „Nemamo takve informacije.“

– Što se tiče učenika, za sada nemamo nikakve informacije da su pojedini učenici zatražili izostanak iz škole zbog epidemiološke situacije i vlastitog zdravstvenog stanja. Bez obzira na sve, mi i smo spremni i na takve situacije i škole će i tada postupati po uputama koje su dobile od ministarstva i stožera – zaključio je.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime