Novi tjedan donio je stabilizaciju vremena. Još je samo prethodne noći bilo mjestimične kiše i pljuskova, a onda je u većini predjela bilo suho i djelomično sunčano. Puhala je umjerena, na udare i jaka bura, ali je bilo toplo. Najviše dnevne temperature bile su od 15°C ponegdje u Zagori do 22°C ponegdje uz obalu i na otocima.

Novi tjedan donosi nam obilje proljetnog sunca. Kiša će u cijelosti izostati, što je dobra vijest za sve one koji planiraju bilo kakve aktivnosti na otvorenom. Često se dogodi da Uskrs donese nestabilno vrijeme, no ovoga puta vremenske prilike bit će idealne!

Od utorka do nedjelje očekuje nas pretežno sunčano i suho vrijeme. Ponegdje će biti umjerenog razvoja naoblake u popodnevnim satima, osobito u Zagori. Bura će prestati. Noću će biti tiho ili uz burin, danju će puhati slab do umjeren vjetar zapadnih smjerova koji će najjači biti na moru u popodnevnim satima. Zapadnjak će najjači biti u srijedu poslijepodne.

Jutra će samo u početku biti svježa. Primjerice, minimalne temperature zraka u Zagori u utorak će biti od 2 do 7°C, uz obalu i na otocima od 7 do 13°C. Danju će biti ugodno, većinom od 16 do 22°C. Do petka i noćne i dnevne temperature porast će za oko 2 stupnja.

Procesije Velikog petka proći će u znaku stabilnog vremena bez značajnog vjetra i bez hladnoće.

U dane vikenda zadržat će se pretežno sunčano, suho i toplo. U subotu bi temperature mogle dosezati visoka 24°C. Slično i u nedjelju (Uskrs). U drugom dijelu dana zapuhat će slabo jugo kao uvod u moguću promjenu vremena na Uskrsni ponedjeljak. Ostvare li se današnje prognostičke karte, stižu nam olujno jugo i nova kiša.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime