Ove godine, 15. rujna, organizira se još jedna Seoska olimpijada i borba bikova na terenima u Radošiću, stoljetnoj šumi hrasta medunca (zaštićenom spomeniku prirode).

Na programu su stare športske discipline među kojima i turnir u obaranju ruke u kojem nastupa državni prvak Josip Poleš. Natjecanja počinju u 11 sati i završavaju atraktivnom revijom bikova (bikijada), u kojem će snagu odmjeriti u 18 borbi ponajbolji bikovi Hrvatske.

25 godina postojanja, najstarija seoska olimpijada uz očuvanje tradicije i običaja, domaćini organizatori braća Parčine iz Kladnjica pozivaju na zajedničko nedjeljno druženje uz bogati kulturno–zabavni program – široku gastronomsku ponudu – zabavni program za djecu – te na izložbeno-prodajni sajam.

– Najviše nas je zainteresirao Radošić jer je tu stara tradicija održavanja bikijade i starih sportova. Dolaze najjači obarači obaranja ruke iz Hrvatske, ove godine naravno dolazi i desetogodišnji prvak Josip Poleš koji je osvojio i drugo mjesto na Svjetskom kupu. Ja i brat smo se uhvatili organizacije da probamo u Radošić vratiti atraktivnije borbe s kvalitetnijim bikovima odnosno s boljim rezultatima. Bit će tu 36 bikova – kazao je Mate Parčina.

Očekuje se poveći broj posjetitelja, a natjecanja se održavaju na ograđenom travnatom terenu eko-etno sela Škopljanci – Radošić, zaštićenoj ruralnoj cjelini pri konzervatorskom odjelu.

Podsjetimo, Radošić je od samog centra Splita udaljen 25 km, od Šibenika 30 km te 7 km od autoceste na izlazu u Prgometu. Parking je osiguran za sva vozila, a tereni su kompletno infrastrukturno opremljeni za jednodnevne izlete.Dobro došli ove nedjelje u Radošić!