Na basket terenima pokraj Male dvorane na Gripama jučer je počeo Split 3×3 Satellite 2K19. Na turnir se prijavilo svekupno 32 momčadi, a u najatraktivnijoj konkurenciji, onoj seniorskoj, nastupalo je 12 ekipa iz četiri zemlje podijeljenih u dvije skupine sa šest ekipa. Četiri najbolje momčadi iz svake skupine osigurat će nastup u završnici turnira.

Drugi dan turnira počinje u 15:30 sati zadnjim kolom u skupinama, nakon čega slijede četvrtfinalni okršaji. Finale Split 3×3 Satellite 2k19 na rasporedu je u 20:30 kada bismo trebali saznati koja momčad putuje u Lipik igrati međunarodno priznati 3×3 Challenger.

U slučaju kiše turnir će se nastaviti održavati u dvorani KK Splita.

– Željeli bismo se zahvaliti KK Splitu i svim donatorima i sponzorima bez kojih ovaj turnir ne bi bilo moguće održati, rekao je Hrvoje Marin, jedan od organizatora turnira.

Osim seniorskih utakmica, jučer su održani i turniri u mlađim kategorijama, a pobjednici su Uskraćeni koji su svladali Tulipani rezultatom 15:5 u konkurenciji juniora, Air Ballers koji su svladali ekipu Strožanca rezultatom 9:4 u konkurenciji kadeta i kadetkinja te ekipa Rupe koja je rezultatom 13:9 svladala Adriatic u konkurenciji dječaka i djevojčica do 12 godina.

I zato, danas svi na Gripe i uživajte u sjajnom basketu!