ŠTO SE DOGAĐA U BRODOTROGIRU? Svi radnici trogirskog škvera još nisu dobili plaću za prosinac

"Poručujem upravi da treba što je moguće otvorenije komunicirati situaciju i planove" - kazao nam je gradonačelnik Bilić


Trogirskom brodogradilištu ne cvjetaju ruže. Prije deset dana 150 radnika Brodotrogira prosvjedovalo je na središnjem trogirskom trgu. Prosvjednici su tada izrazili nezadovoljstvo stanjem u trogirskom brodogradilištu.


Kršenje kolektivnih ugovora, umanjenje plaća za prosinac, odlazak u mirovinu pod nepovoljnijim uvjetima, su samo neke od stvari koje su prosvjednici naveli da ih brinu, a sve glasnije se govori i o višku zaposlenika. Upozorili su tada i na nedostatak posla, zbog čega su, kako su istakli, ugrožena njihova radna mjesta. Uprava Brodotrogira tada im je odgovorila da je prosvjed promašen jer “ona čini sve da zadrži posao i radnike”.

“Radimo na tome da bude uskoro”

No, da problema ima, svjedoči i podatak da do danas svi radnici nisu dobili plaće za prosinac. Za komentar ove informacije upitali smo Ivanu Mitar, voditeljicu Ureda za odnose s javnošću Brodotrogira.

– Od ukupno 921 radnika u svim tvrtkama unutar Brodotrogira još uvijek nije isplaćena plaća za 104 radnika tvrtke Brodotrogir d.d., kasni sedam dana i radimo na tome da bude uskoro – kratko nam je odgovorila Mitar.

Gradonačelnik: Ovo izaziva nezadovoljstvo i neizvjesnost kod djelatnika

I trogirski gradonačelnik Ante Bilić zna da dio zaposlenika još nije dobio plaće.

– Informacija koju sam dobio je da nekih 60-70 djelatnika škvera od njih 700 nije dobilo plaću. Grad nema nikakvih ovlasti, ali ne mogu barem ne pokušati reagirati i dobiti informaciju.
Obzirom da se radi tek o desetini djelatnika vjerujem da je situacija rješiva i da će kroz narednih par dana uprava iznaći način i sredstva, a potvrdu za to sam dobio iz same tvrtke.Riješit će se ovo, no neugodno je u kontekstu svih događanja u hrvatskoj brodogradnji kad svaki mjesec strepite hoćete li ili ne primiti plaću. To izaziva nezadovoljstvo i neizvjesnost kod djelatnika – rekao nam je Bilić poručivši upravi da “treba što je moguće otvorenije komunicirati situaciju i planove”.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime