Obljetnica Oluje veliki je dan u Hrvatskoj, dok u Srbiji budi kudikamo drugačije konotacije.

Navijači najvećih srpskih klubova redovito obilježavaju ovaj datum – nakon Delija na utakmici protiv Københavna oglasili su se i Grobari, čiji je Partizan igrao s Malatyasporom u trećem pretkolu Europske lige (3:1 za Beograđane).

Grobari su na tribinama podijeljeni u nekoliko zaraćenih frakcija, a ispod jedne od njih stajao je transparent s natpisom ”dogodine u Kninu”, piše Gol.hr.

Poznati je to slogan kojim se poziva na obnovu Republike Srpske Krajine, državne tvorevine sa sjedištem u Kninu, koji je Hrvatska vojska oslobodila u pobjedničkoj akciji 1995. godine.

Vidjet ćemo hoće li UEFA intervenirati povodom ovih poruka.


1 KOMENTAR

  1. U Italiji svakih par utakmica nekog izbodu nožem, rasizma ima gotovo na svakoj utakmici, u Engleskoj je klaona na ulicama, u Srbiji se na tribinama redovito međusobno mlate, stotine baklja gore na svakoj utakmici, potpuno je normalno vidjeti fotografiju četničkog vođe i ratnog zločinca Draže Mihajlovića, pale se hrvatske zastave, spominju se noževi, žice, srebrenice, i nitko iz UEFA ne reagira, oni su se okomili na malenu Hrvatsku zbog dvije baklje.

Comments are closed.