Najavljena promjena vremena već se intenzivirala u zapadnim dijelovima zemlje. Tako su kišni oblaci zahvatili središnju Hrvatsku, Liku i Gorski kotar te veći dio sjevernog Jadrana. U Istri i na Kvarneru već je bilo jačih grmljavinskih pljuskova.

Satelitska snimka naoblake i procjena oborine u 15 sati (Vrijeme & radar)

Upravo je na zapadu zemlje došlo do izraženog pada temperature zraka. Tamo su temperature zraka pale 7 do čak 14°C u odnosu na vrijednosti u isto vrijeme jučer poslijepodne. U većini spomenutih predjela temperature su od 15 do 20°C, a u Gorskom kotaru ponegdje samo 10°C.

Na sjevernom Jadranu je zapuhala umjerena do jaka bura koja podno Velebita ima olujne, a ponegdje i orkanske udare. Na Krčkom mostu izmjeren je udar od 117 km/h, a kod Senja 136 km/h.

Barem djelomično sunčano i suho zadržalo se u većem dijelu Slavonije i Dalmacije. U Dalmaciji su neka područja ponovno zabilježila vruć dan, a velike vrućine vladaju u dolini Neretve gdje je ponegdje izmjereno čak 34°C.

Ipak, kišni oblaci razvili su se popodne u dijelovima Zagore, prvenstveno iznad Dinare i u njenoj okolici. Prema podacima mreže Pljusak.com, do 15 sati na Dinari (Velika Duvjakuša) palo je 16 litara kiše po kvadratnom metru uz pad temperature zraka na 12°C. U Vinaliću kraj Vrlike pale su 4 litre, a u Hrvacama litra gdje je također osvježilo. Iza 15 sati nevrijeme je zahvatilo područje istočno od Knina.

Prema večeri i navečer bit će sve više oblaka, a glavnina kiše, pljuskova i grmljavine očekuje se iza ponoći i u prvom dijelu subote. Novi neverini stiži nam u noći s nedjelje na ponedjeljak.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime