Sredina je rujna, a Bačvice su noću i dalje krcate turistima. Cure iz Londona su nam otkrile zašto su odabrale Split baš u rujnu

Donosimo FOTOGALERIJU

Iako smo na sredini rujna, popričan broj stranih gostiju i dalje boravi u Splitu. Klubovi ne rade, no večernjeg druženja na Bačvicama ne nedostaje. U noći na srijedu na popularnoj splitskoj plaži boravilo je nekoliko stotina mladih stranaca željnih zabave.


Sve je potrajalo do 2 sata iza ponoći, a onda ih je policija zamolila da se raziđu, što su i napravili. Na Bačvicama smo susreli tri mlade turistkinje iz Londona; Nishu, Tanifahu, Niz. Spavaju u hotelu u Podstrani, a ostaju sedam dana.

Upitali smo ih kako su se odlučile doći baš u rujnu.

– Odlučile smo doći u rujnu jer je u srpnju i kolovozu jako vruće. Sada je vrijeme savršeno, a i paše nam da smo došle u vrijeme kada ne traju školski praznici. Svaki dan se kupamo i uživamo u tome.

Ovo im je drugi put da stižu na ljetovanje u Dalmaciju.

– Nije mi prvi put u Hrvatskoj. Prije šest godina bila sam u Dubrovniku i tada sam se zaljubila u Hrvatsku. Znala sam da ću se vratiti i divno provesti. Ovdje su plaže divne što je još jedan razlog zašto sam došla. Zapravo, čula sam puno lijepih stvari o Splitu općenito…


Kakvih?

– Prije svega bogata povijesna i kulturna baština, predivan krajolik, kvalitetna hrana, divni ljudi. Zar je potrebno nešto više?Nedostaju li vam diskoteke i noćni provod jer u Hrvatskoj su, za razliku od Londona, i dalje na snazi određene mjere?

– Naravno da mi nedostaju. Ipak, biti na plaži i zabavljati se sasvim je novo iskustvo. Ovo ne možete vidjeti u Londonu.

Kako komentirate cijene?

– Ovdje je kuna u opticaju i što se nas tiče cijene su dobre. Kada se usporede s drugim europskim zemljama, cijene su više nego pristupačne.

Sviđaju li vam se muškarci u Hrvatskoj?

– Zaručena sam. Gledaj, ali ne diraj (smijeh). Ne samo da su lijepi, Hrvati su i vrlo prijateljski nastrojeni. Još jedna stvar koja nas oduševljava je da svi govore engleski i to vrlo dobro.

Za kraj, poruka za vaše sugrađane koji još nisu posjetili Hrvatsku.

– Morate doći u Hrvatsku, bez obzira radi li se o Splitu, Dubrovniku, Hvaru. Kultura je sjajna, ljudi su otvoreni, hrana izvrsna. Nemojte se misliti, samo dođite – poručila je simpatična Engleskinja.

Moja reakcija na članak je...
Vau
108
Haha
3
Hagić
15
Hmmm
3
Plač
2
Grrr
9
Molim?
3

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime