VIS “Veritas aeterna”, zbor je mladih studenata koji aktivno već od 2015. godine animira nedjeljne svete mise u Studentskom domu dr. Franjo Tuđman na Kampusu, te sudjeluje na brojnim glazbenim radionicama u organizaciji Splitsko-makarske Nadbiskupije.

Nije novost to da svoj glazbeni talent oplemenjuju pjesmama njihova vlastita potpisa. Tako su već izdali neke od svojih autorskih pjesama kao što su: “Grad heroj” u suradnji s grupom Dalmatino i klapom Adriaticum, “Navješćujte svim narodima”, te prošlogodišnju božićnu pjesmu “Zvijezda”.

Ovog Božića donose nešto novo! Pjesma “Nek’ moje srce budu jasle“, objavljena je upravo danas. Pjesma je to čiji tekst i glazbu potpisuje Damir Topić, aranžman Hrvoje Domazet, te vokalnu obradu Antonio Grkeš, ujedno i voditelj sastava. Sastav je pjesmu izveo u duetu sa Brankom Medakom, ili kako ga mnogi poznaju „Metkoviskim Vinkom Cocom“. Za scenarij i režiju pobrinuo se splitski glumac Pere Eranović, dok je njegovu ideju snimkom i motažom proveo u djelo Andrija Jurčević.

Pjesma je to kojom mladi pozivaju na pripravnost kako bi se i ovoga Božića Mali Isus iznova rodio u našim srcima, koja su, kako i sami pjevaju, siromašne, ali dostojne jaslice za Njega.

Mladi iz Veritasa ovim se putem zahvaljuju Branku Medaku na odličnoj suradnji, kao i  Uredu za pastoral mladih u Splitu na čelu sa povjerenikom dr.sc. don Mihaelom Provićem, svim sponzorima i svima koji su na bilo koji način pridonijeli ovomu projektu.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0