U knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića na Cvjetnom placu u Zagrebu održano je svečano uručenje nagrade “Zvonko” za najbolji neobjavljeni prozni rukopis za djecu i mlade.

Dobitnica četvrtog “Zvonka” je splitska autorica i profesorica hrvatskog jezika Magdalena Mrčela. Na uručenju nagrade prisustvovali su voditeljica i urednica Silvija Šesto koja je ujedno i predsjednica Hrvatskog društva književnika za djecu i mlade, Vlasta Golub prošlogodišnja dobitnica nagrade “Zvonko” te urednica Snježana Babić Višnjić.

– Ovo je moja prva objavljena knjiga. Prijavljena je bila na natječaj već prošle godine, ali sada sam je malo stilski uredila i uobličila te osvojila “Zvonka”, nagradu posvećenu Zvonku Todorovskom, preminulom piscu za djecu i mlade. – rekla nam je Magdalena Mrčela.

– “Kako je Flegmarin postao kapetan” je obiteljsko-nogometna priča koja je namijenjena djeci mlađih uzrasta, najviše osnovnoškolcima, njihovim roditeljima i odgajateljima. – nadodala je Mrčela.

– Za pisanje ove priče najviše me ponukao odnos nekih obrazovnih radnika pogotovo u vrtićima koji djeci olako daju neke kvalifikatore kao što su flegmatičan, introvertiran, zatvoren, nijem i ovom knjigom želim poručiti djeci da ako misle kako su prosječni – nisu, oni su posebni pa je ovo knjiga koja je posvećena njima. – zaključila je Magdalena.Čestitamo Magdaleni i želimo joj još puno uspjeha u daljnjem književnom radu!

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0