Split: U kinu Karaman održana premijera dokumentarnog filma “Nogometne Ikone – Bitka za Macolu”

- ismo zaista mislili da će doći do toga da ovaj kviz svakoga četvrtka igra više od 500, 600 ljudi po kafićima diljem Hrvatske pa i u inozemstvu, a kamoli da će se svjetske face slikati s natpisima podrške ‘Nogometnim Ikonama’

U punom kinu Karaman u nedjelju navečer održana je splitska premijera dokumentarnog filma “Nogometne Ikone – Bitka za Macolu“.


Sav prihod od ulaznica (jedna ulaznica koštala je 20 kuna) namijenjen je udruzi “Moje dijete” iz Solina koja se bavi djecom s poteškoćama.

Wesley Sneijder, Fabio Cannavaro, Antonio Di Natale, Stipe Miočić, Slaven Bilić… samo su dio svjetskih sportskih zvijezda koje su podržale „Nogometne Ikone“, projekt koji je vrlo brzo prerastao granice Facebook stranice. Pub kvizovi, Facebook, Instagram, humanitarne akcije – što se skriva iza kulisa projekta kojeg prati više od 100 tisuća nogometnih romantika na društvenim mrežama, moći ćete pogledati uskoro u dokumentarnom filmu „Nogometne Ikone – Bitka za Macolu“.

Želja ekipe iz Ikona bila je da dokumentarcem proputuju sve gradove u kojima se kviz igra. A to je od ove sezone paralelno u isto vrijeme s istim pitanjima u čak devet gradova. Na zagrebačkoj premijeri Kino Tuškanac bio je prepun uz brojna poznata sportska lica. Na splitskoj premijeri očekuje se momčad Hajduka, najveći rukometaš svih vremena Ivano Balić i mnogi drugi poznati sportaši. Dokumentarac je režirao sportski novinar Nove TV i jedan od organizatora kviza Vlado Boban, dok je scenarist njegov kolega s Nove TV Stipe Antonijević.

Ivan Milković administrator i jedan od glavnih aktera filma, za Dalmacija Danas pojasnio je kako je uopće došlo do realizacije ovoga dokumentarca.

– Do snimanja filma je došlo tako da je Vlad Boban nakon nekih pola godina našeg poznanstva došao do nas s idejom da nas snimi za dokumentarni film. Nama se to u početku činilo pomalo suludo, no nakon neke dvije i pol godine skupili su dosta materijala; od Macole, preko Praga do ostalih gradova u kojima se igra kviz, te nas samih. Na taj način nastao je jedan zanimljiv film. Od 16 sati materijala napravio se zanimljiv 60-minutni dokumentarac – pojašnjava Miloković.Facebook stranica ima sve više posjetitelja…

– Naša stranica broji danas oko 110 tisuća pratitelja na Facebooku. Proširili smo se i izvan Hrvatske, u BiH gdje smo održali kvizove u desetak gradova, a liga redovito ide u Mostaru – kazao nam je Milković.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0