IgračiceKošarkaške akademije Žane Lelas (KAŽL) ostvarile su novi veliki uspjeh – u 4. kolu Lige za prvaka Druge lige i popunu Prve lige, u Zaprešiću su pobijedile domaću ekipu, ŽKK Jabuka rezultatom 74:46.

Utakmica protiv domaćina Jabuke prvo je trebala biti u nedjelju, ali igračice KAŽL tada jednostavno nusu bile u stanju doći, nisu mogli organizirati prijevoz i iz Splita i iz Crikvenice. Susretljivošću vodstva i djevojaka Jabuke utakmica je prebačena za ponedjeljak u 21 h. Kasni termin ali termin u kojemu su mogle igrati.

Splićanke su dobrom obranom držale rezultat u plusu. Domaće igračice nisu bile maksimalno motivirane i to su igračice KAŽL u drugom poluvremenu iskoristile. Kao da su prevladale umor koji se nakupio, pa su sve više povećavale razliku. Pritom su Ljubić i Buljubašić najbolje izgledale.

Treba istaknuti i da je u ovoj utakmici Tonka Jakšić (2006.god.) imala seniorski debi. I to veoma hrabar, na kraju okrunjen sa 6 poena.

Ovom pobjedom KAŽL je osigurala najmanje 2. mjesto koje vodi u dodatne kvalifikacije sa 9. ekipom Prve ženske lige (Plamen Požega).

U slučaju da Splićanke na domaćem terenu (4. svibnja u 15 h, dvorana ŠC Gripe) pobijede Folku Borovje, onda u zadnjem kolu pve kvalifikacijske lige igraju protiv favorita, ekipe FSV iz Rijeke, koja se znatno pojačala s najboljim igračicama Pule, te love 20 poena razlike za ulazak u Prvu ligu.

Ako u tome ne uspiju slijede, kao što smo kazali, dva susreta s Požegom.

Najveće pitanje je ipak kako će klub reagirati jer do sada su bili bez ikakve pomoći Grada Splita i Splitskog saveza športova. S obzirom na to KAŽL je ostvario nevjerojatne rezultate.

ŠRC Zaprešić
4.kolo
Liga za prvaka Druge lige i popunu Prve lige

ŽKK Jabuka – KAZL 46:74
( 15:16, 6:14, 9:16, 16:28 )

ŽKK Jabuka: Galusić 5, Jurjević 10, Šegota 2, Kozić, Capan, Benković Majić 10, Dobrić, Pandža Brnic, Katić 19.

KAŽL: Jakelić, Ljubić 17, Nejašmic 6, Jakšić 6, Papak 7, Bešlić 8, Pavić10, Šošić, Ljubos 8, Buljubašić 12.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime