Splićanke među 20 tisuća prosvjednica koje su digle glas protiv ideja kongresa na kojem sudjeluje i Željka Markić

Zanimljivo, uz Željku Markić, na kongresu sudjeluju i pripadnici pročetničkog srpskog pokreta Dveri

Tijekom jučerašnjeg dana tisuće žena iz Italije i nekoliko europskih država prosvjedovalo je na ulicama Verone protiv ideja na Svjetskom kongresu obitelji, skupu ultrakonzervativnih aktivista, protivnika pobačaja i pobornika tradicionalnog obiteljskog obrasca.


– Oko 20 tisuća ljudi prosvjedovalo je protiv skupa u organizaciji Svjetskog kongresa obitelji (WCF), ekstremno desne klerikalne organizacije koja se zalaže za ukidanja prava žena i bori protiv prava LGBT osoba. Među najavljenim govornicima na skupu je i predsjednica udruge U ime obitelji Željka Markić, koja će se tako naći u društvu niza ekstremnih homofoba, a u protestnom maršu prosvjedovale su uz Zagrepčanke i Riječanke i predstavnice iz splitske Udruge Domine – kazala je Karmela Šegvić iz udruge Domine.

Prosvjed su podržale aktivistice iz Španjolske, Njemačke, Hrvatske, Švicarske, Velike Britanije i Poljske te su pjesmama kritizirale “zastarjele, nazadne i homofobne ideje” Svjetskog kongresa obitelji i istaknule su transparent na kojem je pisalo “O svojim tijelima i željama same odlučujemo”.

Zanimljivo, uz Željku Markić, na kongresu sudjeluju i pripadnici pročetničkog srpskog pokreta Dveri.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0


Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime