Aktualna zima konačno podsjeća na “stare” dalmatinske zime kada je studen trajala mjesecima. Zadnje dvije godine, osim u kratkim “epizodama”, zime gotovo da i nije bilo. Istina, računi za grijanje su viši zbog niskih temperatura, ali mnogi će se složiti da je vrijeme kao ove zime znatno zdravije nego “gnjila” južina.

Zanimljiv je i podatak da je prvih 10 dana siječnja u Splitu baš svaki dan na službenoj meteorološkoj postaji DHMZ-a bilo olujnih udara bure. U noći s 8. na 9. siječnja pao je snijeg u gotovo cijeloj Zagori, ali i u višim predjelima otoka.

Snijeg se zadržao do danas u mnogim područjima gdje je pao, pa su prvi dan vikenda iskoristili brojni izletnici i planinari. U nastavku pogledajte fotografije koje su poslali naši čitatelji koji su tijekom subote boravili na Mosoru. Snijega u tragovima već ima od 600 metara nadmorske visine, a od 800 metara je kompaktan. Dosta snijega ima oko planinarskog doma Umberto Girometta, pa svi koji na Mosoru odu tijekom nedjelje i dalje će moći uživati u zimskom ambijentu. Prijepodne je čak moguće i lepršanje snježnih pahuljica.

 Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime