SPEKTAKL NA DNU PRESUŠENOG MODROG JEZERA 15. put snage odmjerili Vilenjaci i Vukodlaci

Događaj je pratilo oko 1.000 posjetitelja iz raznih krajeva Dalmacije, a susret je, baš kao i uvijek, završio neriješenim rezultatom. Nitko ne zna kada će se sljedeća utakmica odigrati

Vilenjaci i Vukodlaci ove su nedjelje još jednom odmjerili snage na dnu presušenog Modrog jezera u Imotskom. Dvije momčadi predstavljaju dva imotska naselja koja gravitiraju jezeru, a silazak dvije momčadi kao i uvijek bio je spektakularan. Nogometno igralište potpuno je prilagođeno ovim posebnim uvjetima, pa umjesto klasičnih šesnaesteraca iscrtana su dva slova “V”.


Tradicionalna nogometna utakmica odigrala se u popodnevnim satima, čime je nastavljena višegodišnja tradicija malonogometne utakmice svaki put kada ova imotska prirodna znamenitost potpuno presuši.

Jezero je presušilo još početkom rujna, no tek su se ovog vikenda stekli svi uvjeti za održavanje nogometnog spektakla. Bio je to 15. susret od početka tradicije.

Uoči početka utakmice, na “igralištu” je zasvirala imotska Limena glazba koja ove godine slavi 150 godina postojanja, a dodatna zanimljivost bila je da je za Vilenjake prvi put zaigrala žena. Prvi udarac izveo je gradonačelnik Ivan Budalić.

– Stigao nam je velik broj posjetitelja, ne samo iz Imotskog nego iz raznih krajeva Dalmacije. Oko 1000 ljudi uživalo je u spektaklu, a ne zna se kada će sljedeća biti odigrana. Bilo je slučajeva kada je između dvije utakmice prošlo deset godina.

Odluku smo donijeli brzo, u samo pet dana jer smo čuli da sljedeći tjedan stižu kiše. Događaj su osiguravali članovi HGSS-a. Utakmica je završila miroljubivo, baš kao i uvijek, ove godine rezultat je bio 2:2 – kazao nam je Luka Kolovrat, direktor TZ Imota koja je bila jedan od pokrovitelja događaja.
Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime