Sljedeći vikend počinje jesen: Hoćemo li se uskoro oprostiti od plaža i ljetne odjeće?

Ljenti tip vremena zadržat će se do sljedećeg vikenda

Prognozirane temperature zraka u subotu u 14 sati po američkom modelu GFS

Nedjelja je u cijeloj Dalmaciji bila vedra i vruća. Temperature su rasle do visoka 32 Celzijeva stupnja. S obzirom na još uvijek vrlo toplo more, iako smo prešli u drugu polovinu rujna, ugođaj je i dalje pravi ljetni.


Veći dio posljednjeg tjedna kalendarske jeseni će proći u znaku pravog kasnoljetnog vremena. Danju će temperature diljem Dalmacije dosezati vrućih 30 Celzijevih stupnjeva, a lokalno će biti i nekoliko stupnjeva toplije.

Najviše dnevne temperature zraka u nedjelju (Pljusak.com)

Izgledi vremena su prilično izvjesni do sljedećeg vikenda, a onda se još ne može sa sigurnošću reći kakvo nas vrijeme čeka. Dok dio prognostičkih modela i za vikend predviđa nastavak ljetnog tipa vremena, drugi dio predviđa prolazak hladne fronte preko Jadrana i jugoistočne Europe tijekom subote. Ako se ostvari takav scenarij to bi značilo da će se u subotu prolazno jače naoblačiti, a lokalno bi bilo kiše i pljuskova. Nakon prolaska fronte uslijedilo bi razvedravanje uz buru i osjetan pad temperature, osobito u noćnim satima.

Kalendarska jesen počinje u nedjelju, 23. rujna u 2 sata i 54 minute, a hoće li se početak jeseni poklopiti s jesenskim vremenskim prilikama, doznat ćemo sljedećih dana.

Prognozirane temperature zraka u subotu u 14 sati po američkom modelu GFS
Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime