Stephan Macchi je najpoznatiji francusko-hrvatski kuhar koji je široj javnosti poznat kao prvi "Goli kuhar" u RTL-ovoj emisiji Jezikova juha.
U subotu smo ga sreli u planinarskoj šetnji Mosorom te nam je otkrio gdje je sad i što radi.
"Nisam danas mislio doći, ali kada sam vidio ovaj prekrasan dan morao sam. Već sam bio nekoliko puta na Mosoru i uvijek mi je jednako lijepo. Planinarenje je moja strast", priča nam Macchi.
Francuski chef je iskusan u planinarenju, no kako kaže nije član nikakvog planinarskog društva. Ipak mu je draže planinariti "solo".
"Nikad nisam imao negativna iskustva u planinarenju, uvijek mi je bilo lijepo. Osim na hrvatskim planinama, planinario sam i van Hrvatske. Penjao sam se i na Triglav", kazuje nam Macchi.
Otkrio nam je da nema velike razlike između hrvatskih i francuskih planina osim u jednom.
"Razlika je samo u visini. Iako moram priznati da je ovdje više sunce pa prevladava i više suše", rekao je.
Miran život u Solinu
Na pitanje tko kuša njegove delicije, Macchi odgovara:
"Sam jer živim sam u Solinu", kazuje uz smijeh, no ipak dodaje da često kuha za prijatelje, ali ponekad sam sebi "ulovi" ručak.
"Osim kulinarstva velika ljubav mi je i podvodni ribolov. Imam firmu pa mi je na stolu često riblji meni", priča nam poznati chef.
Iako je ljubitelj "morske spize", priznaje kako mu se dobro poznati Špirov grah na Mosoru zaista svidio.
Stephan Macchi zasad nema otvoren restoran u Dalmaciji, no nudi usluge ugostiteljskog savjetovanja, cateringa i show cookinga i ostalih ugostiteljskih usluga.
Za kraj je poslao poruku "lijenim" Dalmatincima.
"Ne izležavajte se na kauču, nego odite u prirodu na svježi zrak. Puno je ljepše, iako je kauč ugodan", govori uz smijeh.



