Čini se da su posljednja istraživanja popularnosti stranaka u Hrvatskoj dala novi vjetar u krila Živom Zidu i njihovom predsjedniku Ivanu Viliboru Sinčiću. Naime, prema zadnjim anketama ova je opcija profilirala kao treća politička opcija u zemlji po broju ljudi koji je podržava.

Posljednjih dana čelnika ove strane u medijima nije nedostajalo, a Sinčić je samo danas (do 19 sati) na svojoj službenoj Facebook stanici učinio šest objava.

Među ostalim, tijekom petka komentirao je hrvatsko članstvo u NATO-u:

Kada se Živi zid zalaže za trajnu neutralnost i povlačenje hrvatskih vojnika iz tuđih ratova te izlazak iz NATO pakta, tada smo nezreli. Kada se zalažemo da naša vojska čuva naše granice, tada smo huškači.

Ne, dragi građani. Mi smo za trajni mir i hrvatsku suverenost. Ono što želim jest da naši vojnici umjesto litvanskih granica, čuvaju naše.

Spomenuo se i financiranja stranaka:

Mnogo puta smo ponavljali da se Živi zid zalaže za prestanak financiranja stranaka iz državnog proračuna u mjeri u kojoj se to danas radi, u Saboru smo predlagali da se ta sredstva drastično smanje. Nismo uspjeli, ali biti naše politika uvijek je bilo pokriće riječi u djelima, pa će tako biti i ubuduće. Želimo da građani vrate vjeru u politiku, da naša stranka živi, diše i raste uz naše birače.

Glavni odbor donio je odluku da će veći dio sredstva stranka vratiti građanima kroz različite projekte i akcije. Božićnu smo akciju odradili, idemo dalje. Pratite naše stranice, imamo iznenađenja za vas.

U zasebnoj objavi poslao je poruku premijeru Plenkoviću:

Pa dobro Plenkoviću kukavico, ima li Hrvatska mornaricu?”

Sinčić je prenio i video održane press konferencije, ali se publika nije previše usrećila jer video nema tona:


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0