Postalo je sasvim normalno da gdje god idemo, barem kada je o zatvorenim prostorima riječ, moramo imati masku i dezinficirati ruke. I djeca u školi, ona u višim razredima osnovne škole i srednjoškolci, za vrijeme nastave moraju imati maske.

Postalo je to sasvim normalno, koliko god nam bilo teško naviknuti se na tu situaciju. Škole, učitelji i nastavnici prilagodili su se situaciji, jer što im je drugo preostalo!?

U Osnovnoj školi fra Pavla Vučkovića u Sinju pokušali su pomoći roditeljima. Naime, dali su im savjete kako djeci olakšati cijelu situaciju. Doduše, otišli su malo predaleko. Naime, u jednom dijelu teksta objavljenog stoji da roditelji djeci “istaknu kako su djeca koja nose maske bolja od drugih koja ih ne nose (igranje na osjećaj superiornosti)”.

Zgrozilo je to i saborskog zastupnika Most-a, Mira Bulja.

Objavio je status na Facebooku upravo na tu temu, pod naslovom “SULUDI PEDAGOŠKI SAVJETI U MOM SINJU”.

“Nije dosta što tjeraju djecu da nose maske na nastavi iako ta ista djeca za odmorom dijele marende, a nakon škole se igraju ne poštujući nikakve epidemiološke mjere jer su samo djeca. U mom Sinju još i savjetuju roditeljima da djeci usađuju osjećaj superiornosti i nadmoći prema onoj djeci koja ne nose maske. Pustite djecu na miru, ionako su istraumatizirana!”, napisao je Bulj.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime