“Rekonstrukcija ceste Tugare – Naklice kreće po dovršetku tunela i mosta preko Cetine, od Splita zatražena izgradnja zaobilaznice u Žrnovnici”

Cesta od Žrnovnice preko Tugara trebala bi preuzeti dobar dio prometa s Jadranske magistrale

Unutar Aktualnog sata 18. sjednice Županijske skupštine SDŽ Marko Vukasović postavio je pitanje vezano uz buduću rekonstrukciju ceste Tugare – Naklice.


Odgovorio je Petar Škorić, ravnatelj ŽUC-a:

– Svi čekamo sljedeću godinu da krenu radovi. Kroz naselja planiramo povećati nogostupe, staviti sigurnosne stupove. Želimo stvoriti uvjete da preko Tugara i Naklica osiguramo zaobalni promet, kako bi rasteretili Jadransku magistrali. Radovi će krenuti kada budu gotovi tunel i most. Od Grada Splita smo zatražili izgradnju zaobilaznice u Žrnovnici, a rekonstrukcija ceste Strožanac – Žrnovnica se završavaju. Bili su to ogromni napori. Svi koji se budu priključivati neće morati ništa kopati, imamo modernu cestu kojom prolazi 12 do 15 tisuća vozila dnevno i to će nam biti glavni zaobilazni pravac za Omiš.

Dožupan Ante Šošić dotaknuo se pitanje brze ceste Split – Omiš.

– Slijedi objava natječaja za odabir izvođača radova na tunelu preko Cetine. Na nama je da vršimo pritisak na Hrvatske ceste jer želimo riješiti što više projekata na području županije- kazao je dožupan.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime