Talijanski nogometni prvoligaš Milan pitao je za situaciju oko Luke Modrića, no 33-godišnji Hrvat ne namjerava napustiti Real Madrid, izvijestile su španjolske novine Marca ne navodeći izvor informacije.

“Luka Modrić privlači pozornost mnogih ekipa, a posljednja koja je pokucala na vrata bio je Milan. Vezni igrač ne razmišlja o odlasku iz Real Madrida unatoč brojnim prijedlozima koje su primili njegovi zastupnici,” piše Marca.

Milanov glasnogovornik Fabio Guadagnini nije odgovorio na upit do objave ove vijesti.

Dužnosnik Real Madrida, zamolivši za anonimnost, rekao je kako “Milan nema niti euro”.

Na sjeveru Madrida smatraju da je navodni interes, ako postoji, sličan onome od prije godine dana kada je Inter bez financijske mogućnosti bio zainteresiran za Modrića. Inter tada nije poslao ponudu Real Madridu.

Kapetan hrvatske reprezentacije ima ugovor na još dvije sezone, do ljeta 2021. godine. Ugovor mu je isticao za godinu dana no predsjednik Real Madrida, Florentino Pérez, rekao je ranije kako mu je automatski produžen za dodatnu godinu zbog osvajanja Zlatne lopte, nagrade za najboljeg nogometaša svijeta u 2018.

Prošli mjesec su na direktorske pozicije u Milanu postavljeni njegovi nekadašnji igrači Zvonimir Boban i Paolo Maldini. Oni su se nedugo nakon toga u Madridu sastali s José Ángelom Sánchezom, generalnim direktorom Real Madrida, s kojim su tada navodno razgovarali oko eventualnog prelaska veznog igrača Danija Ceballosa na San Siro.

Milan je završio prošlu sezonu na petom mjestu u talijanskom prvenstvu čime nije izborio nastup u Ligi prvaka.

Boban je sredinom svibnja već bio posjetio Real Madrid no tada je u funkciji drugog čovjeka FIFA-e sudjelovao na događaju obrazovne institucije Escuela Universitaria Real Madrid – Universidad Europa održanom na stadionu Santiago Bernabéu. Ondje se bio susreo s Modrićem.

Modrić je više puta rekao kako mu je Boban, nekadašnji kapetan Dinama i Hrvatske, bio idol u dječačkim danima. Danas nije bio dostupan za komentar, kao niti njegov zastupnik Vlado Lemić.

Modrić je jučer trenirao bez poteškoća s Real Madridom na pripremama u Kanadi nakon što je prethodnih dana zbog bolova izostajao, javlja HRT.